- Gi meg inspirasjon!

Texas-gitaristen Jimmie Vaughan er i gang med sin tredje soloplate, men han leter etter inspirasjon til å skrive nye låter. Den håper han å finne på Notodden.

I dag åpner Notodden Blues Festival, og lørdag og søndag står 48-åringen på scenen i byen som mer enn fordobler innbyggertallet denne helga.

- Jeg gleder meg stort til å spille i Norge igjen, sier Vaughan til Dagbladet.

- Gitaren alltid med

I 1974 startet han The Faboulus Thunderbirds sammen med vokalisten og munnspilleren Kim Wilson. I 1989 forlot han bandet, og året etter spilte han inn plata «Family Style» med sin mer kjente gitarist-bror Stevie Ray Vaughan, som omkom så tragisk i en helikopterulykke like før plata kom ut.

Først et par år etter brorens bortgang så han mening i å lage ny musikk igjen, og i 1994 kom han med sitt eget soloalbum. Nå er han i gang med ny plate, som kommer til våren.

- Jeg har alltid gitaren med meg. Etter at jeg har snakket med deg skal jeg og gitaren ut for å kjøre min pick-up. Der håper jeg å finne inspirasjon.

Hører ikke blues


- Jeg har ikke begynt å skrive musikk til den nye plata, og nå trenger jeg å gjøre noe annet enn å turnere, sier Vaughan, som med konsertene på Notodden er så godt som ferdig med sin turné. Nå må han vie all konsentrasjon til den nye plata.

- Jeg hører på mye musikk om dagen, men nesten ikke noe blues og absolutt ikke noe som befinner seg på noen «Topp 40»-liste. Jeg finner skrivelyst og energi i flamenco, jazz og klassisk musikk.- Det kan ligge mye inspirasjon i en ferie i Norge også, Vaughan?

- Jo, du sier noe der. Det var slett ingen dum idé. Kanskje jeg skulle bli igjen...?