EN ENKLERE HVERDAG: Fremskrittspartiet ved dets leder, Siv Jensen, holder hva de lover, en enklere hverdag også for dem som jobber på Gardermoen som slipper å måtte mase om tobakk og vin og slikt. Topp. Foto: NTB Scanpix
EN ENKLERE HVERDAG: Fremskrittspartiet ved dets leder, Siv Jensen, holder hva de lover, en enklere hverdag også for dem som jobber på Gardermoen som slipper å måtte mase om tobakk og vin og slikt. Topp. Foto: NTB ScanpixVis mer

Siv og orden-partiet er historien om da to flasker vin skapte raseri og redsel og nesten en mørkeblå revolusjon i Norge

GI MEG TAXFREE I KVELD

Det neste blir at du kan bytte inn mulla Krekar mot ei pakke tobakk på Gardermoen - etter kirketid og før siste runde.

Meninger

Loven og orden-partiet er i vinen for tida (tiden for våre vestkantlesere). Alt stemmer for dem. De skriver reiseregninger med høygaffel, fester mest på fellesskapets konto, får stående applaus for at mulla Krekar for lengst er ute av landet, at det ikke er en eneste bomstasjon mellom Lindesnes til Nordkapp og at kriminaliteten i hele landet, inkludert knivstikkerhovedstaden, er en sagablått.

Siv og litt uorden-partiet er historiens beste, de leve. Det siste carl og orden-partiet også kan risse inn, med speiderkniv i det vakre stamtreet til Lange, er taksfrihet. Tybring og orden-partiet elsker frihet, taxfreedom, taxfree.

Takket være sine bestevenner, fra diverse mørkerom på Vestlandet, kan vi – som drikker brennevin og halvlitere klokka 04.30 på Gardermoen hvis mulig – endelig få kjøpt den tobakken vi har rett til å kjøpe og ikke bli påtvunget to flasker ekstra vin. Sånn skal det være, selv om vi mener å ha erfart at det for øyeblikket er merkelig stille fra kvinnen som bærer sitt kors.

Meget stille, er det for lite lov og for gal orden? Eller omvendt for landets fremste talsperson for divide et impera-folket.

Vi kan også, som eneste seriøse publikasjon på denne siden av Statens Satser for Keshvari, avsløre at når KrF og Frp sitter i regjering så ønsker Bollestad & co. å få omgjort «Fire pils og en pizza til» til «Tre lettøl og en Grandiosa, ei flaske melk i ny og ne.» Vi vet også, fra sexy bibelkilder, at partiet som tror så det knaker vil foreslå å få skiftet ut tekstlinja, «To pilsnere i en snor efter en båd» med «To pinsvenner i ei snor». Spesielt, men slik er det.

Ekstra hyggelig i disse førjulstider er det at Vazelina Bilopphøggers og Ole Ivars også går sammen i studio, søndag før kirketid, for å spille inn, «Gi meg taxfree i kveld», mens «Fem gule enker» blir til «Fem gule kirkebenker». PS: Noe helt annet: Skam oss, få Farida hjem. NÅ! Ja, vi vet vi får det ytterliggående prylekoret på fleskenakken, men det får så være. Farida til jul. Til Dokka. Vi kan kalle det et snev av medmenneskelighet.