KOMMENTARER

Gi nå faen i kvinnemaset

Forklaringene på hvorfor kvinner ikke blir toppledere, er stadig pinligere for næringslivet, skriver Marie Simonsen.

DET ER HAN:  Styreleder Svein Aaser, Sigve Brekke, Jon Fredrik Baksaas og Berit Svendsen under presentasjonen av Sigve Brekke som ny konsersjef i Telenor.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
DET ER HAN: Styreleder Svein Aaser, Sigve Brekke, Jon Fredrik Baksaas og Berit Svendsen under presentasjonen av Sigve Brekke som ny konsersjef i Telenor. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Da Telenors konsernsjef Jon Fredrik Baksaas for et halvt år siden annonserte sin avgang, begynte straks spekulasjonene om hvem som skulle ta over. Listene var på autopilot dominert av mer eller mindre kvalifiserte menn som de selv eller andre promoterte. Media konserverte villig vekk uten å utfordre status quo. For skams skyld slang man på en liten kvinneklasse siden næringsminister Monica Mæland maste så fælt om at det var på tide med en kvinnelig toppleder.

Det var aldri tvil om at Sigve Brekke var den utvalgte, og etter en lang og grundig prosess, som det heter, ble det mannen journalister hadde blitt fortalt at det skulle bli. Styreleder Svein Aaser (68) hadde glatt ignorert ministerens kvinnemas, fordi Telenor er jo tross alt for viktig til å utsettes for politiske eksperimenter som å ha en kvinnelig toppleder.

Telenor er et selskap som må ha baller til å utnytte billig arbeidskraft i Bangladesh. Kvinner har en følsom vagina som er troendes til å gi arbeidere vernesko.

Skipsreder Elisabeth Grieg reagerte sterkt på utnevnelsen. I et innlegg på Facebook skrev hun:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer