Gi Nerdrum verdighet!

Myndighetene bør ikke jakte på Nerdrum. De bør hedre ham med et museum.

STOLT AV NERDRUM: «Personlig er jeg er stolt av Odd Nerdrum. Like stolt som jeg er av Henrik Ibsen, Edvard Munch og Knut Hamsun. Og det sier jeg ikke fordi jeg er hans venn, men fordi jeg er et menneske», skriver Kristoffer Hivju, som spiller Tormund Giantsbane i den populære tv-serien «Game of Thrones». Foto: Siv Johanne Seglem
STOLT AV NERDRUM: «Personlig er jeg er stolt av Odd Nerdrum. Like stolt som jeg er av Henrik Ibsen, Edvard Munch og Knut Hamsun. Og det sier jeg ikke fordi jeg er hans venn, men fordi jeg er et menneske», skriver Kristoffer Hivju, som spiller Tormund Giantsbane i den populære tv-serien «Game of Thrones». Foto: Siv Johanne Seglem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Odd Nerdrum er ingen finanshai som har spekulert seg til rikdom gjennom innsidehandel og kynisk utnyttelse av Norges skattesystem. Han er bare en maler. En maler som dessverre er så flink at folk i hele verden vil ha bildene hans. Og med dette medfører et avansert regnskap.

Etter mange år med rettsrunder er sikkert mange forvirret over hva saken nå egentlig dreier seg om.

Spesielt etter at Høyesterett opphevet hele dommen fordi den var for dårlig begrunnet. Så nå er vi tilbake til start igjen, og den siste, avgjørende runde foregår nå. La oss inderlig håpe at retten lar tall være tall, så denne langdryge rettsprosessen endelig kan få en verdig avslutning.

FØLG DAGBLADET MENINGER PÅ TWITTER OG FACEBOOK

Saken er egentlig ganske enkel. Her er Nerdrum-saken for dummies:

1. For det første skylder Staten Odd Nerdrum penger. I søksmålet Nerdrum førte mot Skatt Øst fikk han medhold i at han feilaktig hadde betalt skatt to ganger på den samme inntekten. Men, fordi Nerdrum ikke skal ha opplyst om dette på rett tidspunkt, får han ikke pengene tilbake. Samtidig blir han nå anklaget av en annen rettsinstans for blant annet å ha underslått skatt av den nøyaktig samme inntekten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer