Gi Nick Cave ei notatblokk, og du får vakker musikk

Drømmende lyder pakker inn Caves første album med The Bad Seeds på fem år. Men alt er ikke gull.

Gi Nick Cave ei notatblokk, og du får vakker musikk
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er ikke så lett å like Nick Caves 15. album med The Bad Seeds sånn med en gang, men du veit innerst inne at du kommer til å gjøre det. I hvert fall det meste av det...

Elektronika

Cave & Co. fortsetter å eksperimentere med lyder, som på forrige ordinære studioalbum, «Dig, Lazarus, Dig!!!» fra 2008 og albumene til sitt alter ego, Grinderman.

Men - denne gang er det mer elektronika og melodiøsitet enn støy, mer drømmer og tankeflyt enn trøkk. Flere ganger hengir Cave seg til bluesens repeterende stil. Og - det er fortsatt mørkt.

Notater

«Push The Sky Away» skal ha tatt form på australierens notatblokk over et snaut års tid.

Innspillingen ble lagt til et slott i Sør-Frankrike. Cave er gått i studio med noen ideer - som han og The Bad Seeds så har kledd opp musikalsk.

Også musikken kan forsåvidt minne om mer eller mindre løsrevne notater som omfavnes av Warren Ellis' fele, cello, fløyte, gitar, synthesizer, Rhodes og loops og Jim Sclavunos' perkusjon - i tillegg til Martyn Casey (bass), Thomas Wydler (trommer) og Caves stemme og piano.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer