Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gi opp med Kristopher

Kristopher Schau skal forpeste P3-lufta med «Et Norge i krig», et livsbeneiende og anti-humanistisk program som skal «gå over landet som svarte-dauden».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har ikke hele opplegget klart, men det blir et program med en negativ holdning til tilværelsen. Det skal være som svartedauden der vi går over landet med ei stor rake, preget av en gi-opp-holdning.

Anti-humanistisk

- Hvem skal du kveste?

- Det vil jeg ikke si nå, men jeg vil ikke nødvendigvis være mannevond. Det ligger også noe trygt i å være livsbeneiende og anti-humanistisk. Jeg vil prøve å lage noe som ikke likner det jeg har gjort til nå, sier Schau til Dagbladet.

Siste sending

Han har siste «Karate»-sending sammen med broren Aleksander under Quart-festivalen 5. juli. Men 1. september sitter han alene som programleder i P3-studioet. «Et Norge i krig» kringkastes mandag til torsdag fra klokka 17 til 18.

Kristopher Schau vet ennå ikke hvor stort budsjettet blir til å knytte til seg makkere og gjester.

Rive ned

Hvorfor han vil lage «Et Norge i krig», kan han imidlertid svare på.

- Erkjennelsen av egen skam og udugelighet er stor. Den samme følelsen håper jeg å provosere fram hos lytterne. Det blir et nihilistisk forsøk på å rive ned, slik at vi har noe å bygge opp, sier Schau.

For knappe tre uker siden sa han opp jobben sin i «Karate». Noen dager etter trakk han oppsigelsen.

BRYTER NED: Kristopher Schau er snart ferdig med «Karate», men i erkjennelsen av skam og egen udugelighet vil han fra høsten lage et program preget av en sterk gi-opp-holdning.