Gi oss mer, Ubaydullah!

Unge muslimer som har vært usikre på hvor de står, blir sikrere etter hvert som islamistenes uttalelser i media blir tåpeligere.

LANGT INTERVJU: Ubaydullah Hussain, talsperson for Profetens Ummah, ble intervjuet i 43 minutter med på VG-tv lørdag. Bildet er fra en tidligere demonstrasjon. Foto : Sara Estiri
LANGT INTERVJU: Ubaydullah Hussain, talsperson for Profetens Ummah, ble intervjuet i 43 minutter med på VG-tv lørdag. Bildet er fra en tidligere demonstrasjon. Foto : Sara Estiri Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ekstreme muslimer har lenge vært en byrde for oss alle. Jeg har selv sett hvordan unge muslimer har havnet i feil miljø og hvordan det har dannet seg en radikal ungdomsbølge. Men etter å ha lest og hørt unge norske muslimers reaksjoner på uttalelser fra islamister, vil jeg varsle en antiradikal storm.

Ubaydullah Hussain, talsperson for Profetens Ummah, fikk lørdag hele 43 minutter med taletid i VG til å reklamere for organisasjonens ideologi.

Han var selvsikker med et snev av karisma, og nølte ikke med hva han mente var rett. Samtidig brukte han begrepene «muslim» og «Islam» i forsøk på å forføre usikker ungdom med muslimsk bakgrunn som føler seg rotløse. Ungdom som sitter fast mellom to kulturer føler verken tilhørighet i det norske samfunnet eller de røttene foreldrene representerer.

Når man opplever hets mot sin identitet i en så sårbar alder, vil det ofte føre til at man desperat søker etter et miljø hvor man blir hørt, og for veltalende ekstremister er slik ungdom gull verdt.

Ofte er islamister personer som selv har hatt det vanskelig, men funnet «svaret», dermed er de flinke til å snakke om følelser og forstå seg på ungdom som bærer på en ryggsekk av fortvilelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.