KOMMENTARER

Gi så det svir, Sylvi

Hvis Listhaug virkelig vil hjelpe, kan hun gjøre mer enn å be deg betale.

FELLES JULEØNSKE: Sylvi Listhaug og Fabian Stang vil at DU skal gi, like og dele. Skjermdump fra statsrådens Facebook-side.
FELLES JULEØNSKE: Sylvi Listhaug og Fabian Stang vil at DU skal gi, like og dele. Skjermdump fra statsrådens Facebook-side. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Da regjeringen ville kutte i støtten til NOAS, vekket Kristoffer Joners Facebook-aksjon bredt engasjement. Over fire millioner kroner ble samlet inn til arbeidet for asylsøkeres rettssikkerhet. Enkeltmenneskers økonomiske bidrag mer enn veide opp for prioriteringene i statsbudsjettet.

Finansminister Siv Jensen reagerte raskt på NOAS’ innsamling og startet sin egen, til inntekt for Fremskrittspartiet og «en streng innvandringspolitikk». Som regjeringens nest mektigste er det grenser for hvor mye penger du kan bevilge til eget parti, det er visst lettere å kutte i støtten til brysomme organisasjoner.

Sylvi Listhaug drar som vanlig saken noen skritt lenger. I en julehilsen på Facebook går nå statsråden ut med sitt juleønske: At flest mulig skal gi penger til misjonsorganisasjonen Åpne Dører. Hun synes nemlig det er «veldig synd» at penger er samlet inn i hennes navn for å «lønne byråkrater i Norge». Statssekretær Fabian Stang, tidligere kjent som liberal høyremann, smiler ved sjefens side. «Også lover i alle fall jeg og Fabian at vi skal gi vårt bidrag.»

Åpne dører virker noe ambivalente til støtteaksjonen. I en pressemelding reagerer de mot å bli satt opp mot NOAS, og presiserer at de jobber både for forfulgte kristne i andre land og for konvertitter som søker asyl i Norge. Det kan godt hende at organisasjonen gjør utmerket arbeid. Forfulgte minoriteter fortjener både støtte og oppmerksomhet, og de 1200 ansatte i Open Doors International samler inn over 1 milliard kroner årlig. Men siden organisasjonen ikke er registrert i Innsamlingskontrollen, finnes det ingen offentlig kontroll av hva organisasjonen gjør. Verken Listhaug eller dem hun henvender seg til, altså deg og meg, vet helt hva pengene går til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer