Gi ungdom stemmerett!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Unge blir frakoblet samfunnet på et tidspunkt da de er mest mobiliserbare og våkne. Det medvirker til lav valgdeltakelse. Dette hevder vi blant annet på bakgrunn av våre tidligere undersøkelser. Vi foreslår senket stemmerettsalder slik at de må orientere seg både lokalt, nasjonalt og utenriks på et tidligere og mer mottagelig trinn i utviklingen. Da får også skole og media en jobb å gjøre med å gi dem tilpasset bakgrunn for egne meninger. Det er et demokratisk problem at så mange unge ikke har anledning til stemme, til å være med på å forme hverdagen der de bor. Å stemme er jo å vise at en bryr seg om lokalsamfunnet sitt. Vi øyner en opplevelse av maktesløshet. Det må bli klarere at det er velgerne som til syvende og sist bestemmer, ikke politikerne, og at de unge er en del av dette samfunnet.

Frakoblingen kan bunne i mistillit til så vel politikere som til partiene.

Hvem setter egentlig dagsorden for valget? Er vi med på å skape mistillit og maktesløshet? Noen partier ville i år ha fokus på miljø, men mediene fokuserte i lang tid på ordføreren i Oslo og hans privatøkonomi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer