Gi ut din egen bok

Skulle du gjerne ha utgitt (den refuserte?) diktsamlingen din i ett eller ti eksemplarer? Eller forskningsrapporten din i 50? Eller romanen din som e-bok?

Nå tilbyr firmaet Kolofon rimelig og skreddersydd bokproduksjon/distribusjon via internettstedet www.kolofon.com . Tom Halsør, en av Kolofon-gründerne, har stor og optimistisk tro på foretaket.

- Gi oss teksten, kort eller lang, som en Word-fil, og vi leverer den som paperback via posten i løpet av et par dager, sier han.

- Hvordan skjer det?

- Enkelt sagt overfører vi teksten til vår trykkeripartner, Allkopi. De har «trykk-etter-behov»-utstyr som produserer ferdig bok eller hefte i ønsket format og antall i løpet av kort tid.

- Blir det dyre bøker?

- Prisen pr. eksemplar synker med voksende opplag, men vil i alle tilfeller være lavere enn ved vanlig produksjon. Vi vil etter hvert også tilby salg via vår nettbutikk, da bestemmer forfatteren selv fortjenesten. Den legges på toppen av kostprisen, og så trykkes bøkene etter hvert som bestillingene og betalingen kommer via nettet. Ingen bok produseres uten å være bestilt og betalt.

- Hvem vil bruke Kolofons tjeneste?

- Hovedbrukere vil nok være bedrifter og organisasjoner med stort informasjonsbehov. Forlagene kan brukes oss, allerede i vår utgir skolebokforlaget ebok.no lærebøker i samfunnslære, matematikk, naturfag, norsk, historie og engelsk for videregående skole. Bøkene trykkes på bestilling og blir langt billigere enn ordinære skolebøker.

- Tar Kolofon seg av forlagsfunksjoner som redigering, manusbearbeiding, innholdsvurdering, etc?

- Nei, vi produserer bøkene for utgiver. Men vi kan tilby korrektur, designhjelp og avregning for dem som måtte ønske det. Dessuten har vi nettstedet Koloforum som vi håper å utvikle til en møteplass for kreative folk, der det kan diskuteres og eksperimenteres, sier Tom Halsør.