Gibson selger bibler

Mel Gibsons Kristus-film «Passion» har gitt kristendommen medvind i butikkene.

(Dagbladet.no): «Passion» er en kontroversiell film om Jesu lidelseshistorie. Regissør Mel Gibson har blitt hudflettet og genierklært i kjølvannet av den amerikanske premieren, og på selve premieredagen i USA ble det arrangert protesttog utenfor kinosalene.

Men nå viser det seg at filmen har skapt ny interesse for kristendommen hos amerikanerne. Salget av kristne produkter og symboler har eksplodert, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Filmmusikken fra «The Passion» var vårt syvende mest solgte album forrige uke, og det er ganske bra når vi vet at blant andre Norah Jones slapp ny CD den uka, sier Emily Swan.

Bokhandlere melder om merkbare økninger i etterspørselen etter litteratur som omhandler Jesus. For tiden virker det som om alt som kan titles med «Jesus» er en vinner i bok- og musikkmarkedet.

Til og med CD-salget av musicalen «Jesus Christ Superstar» har føket i været. Krusifikser og andre symbolske smykker har hatt en salgsøkning på mellom 20 og 30 prosent.

Joe Hackman eier en bokhandel i Pennsylvania som spesialiserer seg på kristne bøker. Han rapporterer om enorm etterspørsel etter bildeboka fra «Passion», men også andre bøker er overraskende nok i vinden.

- Flere har kommet inn og spurt etter bibelen, og sagt: Vi har ikke bibel hjemme. Kan du vise meg hvordan den ser ut?

- Det har jeg aldri opplevd før, sier Hackman.

  • «Passion» har premiere i Norge 26. mars, og er en film Dagbladet.nos Helge Øgrim mener du kommer til å se. Har du ikke bibel hjemme, er du herved advart.
HVEM ER DENNE KAREN? Mel Gibson har gjort amerikanerne nysgjerrige på Jesus med filmen «The Passion of Christ».