Gibsons robot-gitar stemmer seg selv

- Hjælp, sier Ronny Le Tekrø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Gitarprodusenten Gibson har tatt et lite kvantesprang og laget noe de selv kaller en robotgitar, melder nyhetsbyrået Reuters på MSNBC.com.

Gitaren holder seg stemt selv etter at du har skiftet strenger, og har også seks innebygde lydinnstillinger, som du skrur på med et knepp.

Gibson Guitar melder at de har brukt 15 år på å utvikle «Les Paul Robot Guitar», som kommer i et begrenset antall neste måned.

Men er det en god ide?

- Du blir ikke noen bedre gitarspiller av dette, men en gjennomsnittlig flink gitarist vil få tilgang til noen sofistikerte innstillinger, sier Gibson-sjef Henry Juszkiewicz til nyhetsbyrået Reuters.

De seks forhåndsinnstillingene er laget for å få fram lyden fra blant annet Rollings Stones-låta «Honky Tonk Women» og Jimi Hendrix\' «Voodoo Child» i tillegg til sound fra Joni Mitchell og Led Zeppelin.

Flere lesere har gjort oppmerksom på at disse endringene ikke er noen effektboks, men at gitaren stemmes om, slik at den har seks ulike grunnstemminger.

Gitarist Ronny Le Tekrø fra TNT, som driver sitt eget lydstudio på Toten, sier følgende når vi begynner å beskrive robotgitaren fra Gibson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer