Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Giertsens intime fortid

Thomas Giertsens (29) dannelsesreise til India fikk en brå slutt da han tok seg selv i å massere den halvnakne tyskeren Fritz med spenol, iført rød kjole og treperlekjede rundt halsen. Det får du høre mer om i hans nye standupshow.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter ni måneders pause, bare avbrutt av føflekkfjerning og vektløfting, er en noe mer bredskuldret Thomas Giertsen klar for rampelyset igjen. Først med TV2-programmet HitAwards 16. september, før han drar på turné med nytt standupshow blant annet basert på sin reise med dårlig mage i India.

Ungdomstid

- I siste show pratet jeg om barndommen med jazzballett, nå har jeg kommet til ungdomstida. 19 år gammel hadde jeg også et friår, og alt gikk fryktelig galt. Jeg dro til India, skulle møte guruer og bli opplyst, men det er vanskelig å meditere med løs mage. Hvis meditasjon skulle slå gjennom på verdensbasis, burde den hatt base i et land med mindre kontroversielt kjøkken. Det er umulig å oppnå Nirvana med «curry-rush» i magen, sier Giertsen. Den gang kjent under det indiske navnet «Pujari».

- Jeg prøvde virkelig å meditere, komme i transe og sånn. Men jeg begynte å bli usikker på hele opplegget da jeg tok meg selv i være på et massasjekurs iført rød kjole og perlekjede. Og i full gang med å massere Fritz. Da var det på tide å dra hjem.

- Ikke det at jeg har så mye imot å massere mannlige tyskere, men han hadde så fryktelig mye hår på ryggen.

Svart betaling

26. oktober starter Giertsen turneen med sitt foreløpig navnløse show i Drammen. Så går veien videre til alle de norske småbyene. Ikke før 1. februar inntar han Sentrum Scene og Oslo.

- Jeg gleder meg veldig. Men vi har ingen ambisjoner om å matche besøkstallene til «Thomas Giertsen tar pirattaxi, men er likevel levende», sier komikeren. Da satset de på 3000 betalende, håpet på 5000 og endte med 110000.

- Med all svart betaling, jeg mener alt, så tjente jeg vel cirka 41 millioner, spøker 29-åringen.

300000 i uka

I realiteten tjente han mellom 5 og 7 millioner. Og får han like stor suksess med sitt nye show, vil han håve inn rundt 300000 hver uke på Sentrum Scene.

Giertsen utelukker ingen tilbakekomst på tv-skjermen. Så langt derifra:

- Hadde det vært opp til meg, hadde jeg vært på TV hver dag. Jeg er en del av TV2-stallen, vet du.

Manager Knut Skodvin har en litt annen versjon:

- Det var et sinnssykt mediepress på Thomas, media kunne spist ham opp. Etter det voldsomme arbeidskjøret utover høsten 1999, sa jeg nei til flere oppdrag for ham.

Fet Jaguar

Giertsen gliser. Det gjør han stort sett hele tida. Så lenge han slipper å svare på uvesentligheter som kjendisdamer, millioninntekten og luksusbilen. Skjønt Jaguaren har blitt et sårt punkt.

- Kan du tenke deg en større nedtur enn å bruke så mye penger på en bil, for deretter å lese i avisa atAnita Apelthun Sæle, en KrF-politiker, har kjørt rundt i samme bil i hele sommer, sukker Giertsen.

Som i første omgang nekter å ha rådført seg med eks-middagspartner og innehaver av nøyaktig samme bil, Aqua-Lene, før han bladde opp godt over millionen for kabrioleten.

- Lene syntes clutchen var dårlig, så da kjøpte jeg automat. Apelthun Sæle var også misfornøyd med clutchen, fastslår Thomas.

TILBAKE: Thomas Giertsen er tilbake med nytt standupshow.