Gift med Briskeby

Lise Karlsnes i Briskeby betrakter musikerne sine som sine ektemenn og bandet som et vellykket ekteskap - i tillegg spøker hun om å gifte seg med kjæresten, Madrugada-vokalist Sivert Høyem.

-  Det fungerer utmerket, bare jeg får siste ord - og det skjer ofte, sier Karlsnes og legger an en frøken tante Sofie -mine.

-  Men du har jo en kjæreste, ikke sant?

-  He, he. Må jeg uttale meg om det? Vi skal gifte oss.

Sant eller usant?

-  Hva?

-  Jeg sier ingen ting. Det er ikke sant, kanskje. Claus Larsen, Bjørn «Bulle» Bergene og Bård Helgeland er mine menn. Jeg elsker menn, men det får være en grense for hvor mange jeg skal ha, sier Lise Karlsnes ertende.

Men hun og resten av bandet er langt mer sugne på å snakke om den ferske singelen og det kommende albumet, som kommer i august. Du har kanskje fått med deg «Miss You Like Crazy», som nå blir hyppig spilt på Petre. Da kan du høre en fengende, stilig og delikat poprocker. Her er naturlig nok referanser til svenske Cardigans og Gwen Stefani, men også The Cars.

-  Hvis vi er inspirert av noen, så er det først og fremst Ric Ocasek og The Cars. Men i den grad vi likner på noen, så er det Briskeby. Vi har denne gangen virkelig klart å fange ideen med bandet og uttrykke det, sier låtskriver Bulle.

 VÅGER SEG UT: Etter floppen i kjølvannet av forrige cd, våger Briskeby seg ut igjen. Ny singel er klar, og i august kommer nytt album. Her er Lise Karlsnes og hennes tre «ektemenn»: Claus Larsen, Bjørn «Bulle» Bergene og Bård Helgeland. Foto: Anders Grønneberg
VÅGER SEG UT: Etter floppen i kjølvannet av forrige cd, våger Briskeby seg ut igjen. Ny singel er klar, og i august kommer nytt album. Her er Lise Karlsnes og hennes tre «ektemenn»: Claus Larsen, Bjørn «Bulle» Bergene og Bård Helgeland. Foto: Anders Grønneberg Vis mer

Briskeby beskriver året som har gått som et slags realityshow à la « Big Brother » .-  Vi har vært innestengt i en boble, som stor sett har bestått av øvingslokalet og innspillingsstudioet. Vi har ikke stemt ut hverandre, men mange låter er blitt vraket underveis, sier Lise.

Oppfølger-flopp

Bandet kan snart feire tiårsjubileum. Halvparten av tida har Lise Karlsnes vært med, og det er i den perioden bandet ble kjent. De slo gjennom i 2000 med den drivende gode «Jeans For Onassis». For to år siden kom oppfølgeren «Tonight, Captain?», som ble en flopp sammenliknet med debuten. Heller ikke turneen ble særlig vellykket.

-  Vi gjorde den gang det vi måtte og følte var riktig. Plata solgte tross alt 30 000, selv om det var langt mindre enn debuten, sier Bulle.

Briskeby vil ikke framstå som noe sutreband.

-  Vi har friheten til å spille i band og jakte på den gode melodien. Det gir oss en følelse av å være uovervinnelige. Denne gangen har alt falt på plass. Nå bobler det, vi er som dyr som slippes ut på vårbeite etter en lang vinter, sier Bård.

Ikke traust

Veien mot tredjeplata har vært krevende og arbeidsom. Om ikke bandet helt vil innrømme det, er dette forsøket et vinn eller forsvinn.-  Vi legger alltid lista høyt, men denne gangen ligger den høyere. Det er viktig for oss å være tro mot oss selv. Briskeby handler ikke om børs og bunnlinjer. Vi er det motsatte av Idol, et realitykonsept som prøver å leve vår virkelighet, sier Bulle.

Briskeby er mer unorske enn noen gang, det kommer fram av singelen - og bandets image. Bandet har stil og klasse i klesveien, og utstråler eleganse og sensualitet.

-  Vi vil gjerne være litt glamorøse, som gjerne blir sett på som noe unorsk. Vi liker å være litt untouchable . Det trauste ligger ikke for oss, sier Lise.

Men hvordan klarer Lise å beholde sin femininitet sammen med menn nesten døgnet rundt?

-  Hvis du tror at jeg er ei guttejente, så tar du feil. Det er de andre som er jentegutter ...

BRISKEBY-LISES KJÆRESTE: Sivert Høyem.