Giftalarm ved Astrup Fearnley-museet

Kreftfremkallende gass funnet i Damien Hirst-kunst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Astrup Fearnley-museet i Oslo har 12-15 kunstverk av den britiske kunstneren Damien Hirst.

Dypt alvorlig To av dem har beholdere med mange hundre liter formalin. Selv om det er funnet lekkasje på andre Hirst-installasjoner, er det ukjent om giftig formaldehydgass lekker fra disse verkene.

- Dette tar vi på dypeste alvor, sier daglig leder ved museet, Gunnar Kvaran.

- Vi fikk en melding i går om at det er oppdaget gasslekkasjer fra Damien Hirst-kunst ved Tate Modern-galleriet i London. Nå må vi undersøke om det også gjelder vår kunst, sier Kvaran til Dagbladet.

Kreftfremkallende Det er målt ti ganger så høye konsentrasjoner av den kreftfremkallende gassen i området rundt Damien Hirst-installasjonene som britiske myndigheter har som absolutt høyeste grenseverdi.

- Dette kom veldig overraskende på oss, sier Kvaran og legger til:

- Vi har regelmessig vedlikehold av formalintankene, og har ikke registrert noen lekkasje. Men vi har kontaktet fagfolk som skal undersøke og ta luftprøver. Dette må vi til bunns i.

Halv ku - halv kalv Astrup Fearnley-museet på Tjuvholmen stenger ikke museet av den grunn. De håper at resultatet av undersøkelsen kan være klar en gang i neste uke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer