GIFTDRAP: Rundt 100 trær i Ekebergskråningen i Oslo er blitt bladløse i løpet av de siste årene. Med militær presisjon er de høyeste og mest brysomme eksemplarene blinket ut, oppsøkt - og drept med et iskaldt metallbor og en solid dose plantegift. Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
GIFTDRAP: Rundt 100 trær i Ekebergskråningen i Oslo er blitt bladløse i løpet av de siste årene. Med militær presisjon er de høyeste og mest brysomme eksemplarene blinket ut, oppsøkt - og drept med et iskaldt metallbor og en solid dose plantegift. Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpixVis mer

Giften iblant oss

Å forgifte trær som skygger for utsikten. Besteborgerlig selvtekt - for en vakker idé.

Meninger

Ingenting er så hellig som utsikten vår. Særlig for de som har mye av den. Når den perverse formynderstaten vår, som heller verner en insektart enn å bygge en motorvei, går hen og freder en skog. Gjør den til naturreservat. Truer fjordutsikt med å bli fjordgløtt, da er det på tide å ta loven i egne hender.

Rundt 100 trær i Ekebergskråningen i Oslo er blitt bladløse i løpet av de siste årene. Med militær presisjon er de høyeste og mest brysomme eksemplarene blinket ut, oppsøkt - og drept med et iskaldt metallbor og en solid dose plantegift. Jeg ser for meg hvordan de har gått fram.

Kommunikasjon i det skjulte, ingen andre må tross alt få vite. Lusking i skogen etter at unga har lagt seg. Pulsen høy, sansene skjerpet. Som et ulovlig ulvejaktlag, men ikke for å beskytte husdyra eller lokalbefolkning mot det skumle rovdyret. Nei, for å hindre utsikten i å gå tapt. Verditap på huset. Viktige ting. Staten skal ikke få ødelegge livene deres, forsure hverdagen. Formørke stemnigen ved middagsbordet. De høye trærne, som torn i øynene, skal vekk. Rettferdigheten må skje fyllest.

Politiet har faktisk brukt ganske store ressurser på å etterforske miljøkriminaliteten. Helikoptre er blitt satt i sving for å forsøke å kartlegge selve hovedmotivet i saken - siktlinjer. Ransakinger er gjennomført på jakt etter gift og sabotasjeutstyr. Der ute har nok redselen sitret, vil noen plapre? Megetsidende blikk mellom konspiratører. Lettede hånflir har spredd seg over ansiktene når politiet har måttet pakke sammen detektivkofferten uten resultat. Saken er henlagt. Trærne er døde. Den perfekte forbrytelse. Besteborgerlig selvtekt - for en vakker idé.