Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Gigantisk opptur

1997 ble Espen Linds (27) store år. Nå viser en oppsummering at artisten tidligere kjent som Sway er årets suverene Hit 40-vinner. Men det er mer i vente. Nå venter verden på Tromsø-gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

1997 var stort. 1998 kan bli størst.

Nå er det klart at Espen Lind får en kanonåpning på året i det den europeiske delen av MTV putter videoen til «When Susannah Cries» på tung rotasjon allerede fra første halvdel av januar. Det samme gjør MTV i Asia og den tyske musikkanalen Viva. Det kan være første indikasjon på at Universal Musics internasjonale storlansering av Espen Lind vil bære frukter.

- Plateselskapet gjør alt for at jeg skal lykkes. Jeg er en av tre artister de skal satse stort på i 1998, forteller Espen, for tida hjemme på velfortjent juleferie i Tromsø.

Belgia, Taiwan...

25. mars i år gikk Lind, den gang under navnet Sway, til topps på Hit 40-lista for første gang. Det var da karrieren som nå har fått internasjonale dimensjoner, begynte å ta av.
- Siden den gang har det vært ufattelig hektisk. Jeg har for lengst mistet perspektivene, bedyrer Lind.

Rett etter det norske albumslippet i midten av mai, dro han til New York der Universal-sjef Doug Morris gikk rett i taket etter å ha hørt Espen spille «When Susannah Cries» på piano. Internasjonal lansering var et faktum. Deretter ble den internasjonale versjonen av «Red» spilt inn. Og i høst har Lind flakset mellom USA, Europa og Asia i ett sett.

- Lanseringen av «Red» har begynt. Plata er sluppet i Belgia, Sveits, Østerrike, Sverige, Danmark, Singapore, Hongkong, Korea, Taiwan og Malaysia. Nå før jul promoterte jeg plata i Korea, Singapore, Belgia og Tyskland før jeg landet i Tromsø lille julaften.

Ny koffert

Men det er først i 1998 at storlanseringen skjer for alvor.

- 3. januar reiser jeg hjemmefra. Jeg regner ikke med å se Tromsø før neste jul. Fram til 15. juli er reiseplanen helt fullpakket. Jeg må nok få meg en ny koffert, flirer han.

Espen Lind lanseres i USA i januar og februar, hele mars tilbringer han i Japan. Fram mot sommeren står Australia, New Zealand og Sør-Amerika for tur. TV-show, intervjuer og showcases blir hverdagen for Espen. Og det er gode sjanser for at han får et internasjonalt gjennombrudd før året er omme.
At MTV kjører ham rett på såkalt «heavy rotation» rett over nyttår er svært gode nyheter.

- Joda, dette kan så absolutt gå rette veien. Universal har bestemt seg for å gjøre meg til stjerne, så da får vi se hvordan det går. Målet mitt er å nå ut med musikken min til folk over hele verden, men jeg er forberedt på at det kan ta litt tid, sier Espen.

Kunne fått sparken

Tid var også et nøkkelord i lanseringen av Sway her til lands. Mange i den norske platebransjen mente han var ferdig som artist etter svært labert salg av debuten «Mmm...Prepare To Be Swayed».

- Med et annet selskap i ryggen kunne jeg ha risikert å ha fått sparken etter den første plata, innrømmer Lind.
Men nå er det meste fryd og gammen for Espen. Innimellom det hektiske popstjernelivet regner han med å skaffe seg nye leiligheter i Oslo og New York. En turné venter også i det fjerne, før Espen og makker Bluefish håper å ha et nytt album ferdig høsten 1999. Men først må jul og nyttår nytes i fulle drag.

- Juleferien i Tromsø gjør godt. Ingenting er som rekonvalesens i hjembyen og mors egen romservice, avslutter Espen Lind.

<B>HIT 40-KONGEN:</B> Kanonår for Espen Lind (27). Årsoppsummeringen for 1997 viser at Espen Lind er den suverene Hit 40-vinner.
Espen Lind

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!