Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gigantisk sikkerhetshull hos verdens største PC-spilltjeneste

Avslørte personlig informasjon tilhørende tilfeldige brukere.

SIKKERHETSHULL: Verdens største pc-spilltjeneste Steam ble fredag kveld rammet av en feil, som kan ha avslørt personlig informasjon til et stort antall brukere. Foto: Skjermdump
SIKKERHETSHULL: Verdens største pc-spilltjeneste Steam ble fredag kveld rammet av en feil, som kan ha avslørt personlig informasjon til et stort antall brukere. Foto: Skjermdump Vis mer

(Dagbladet): Et sikkerhetshull i verdens største spilltjeneste, Steam, fører til at flere brukere får tilgang til andres brukerkontoer, melder flere medier. 

Det betyr ikke bare tilgang til andres spill, men også muligens potensielt skadelig informasjon som hjemmeadresse, kjøpshistorikk og kredittkortinformasjon, skriver Forbes.

Russisk versjon Dagbladet ble sent fredag kveld kontaktet av flere brukere som hadde oppdaget feilen i det de forsøkte å logge seg inn. Én forteller at all informasjon som dukket opp var på russisk.

Flere brukere har delt sine bekymringer på Twitter, der enkelte rapporterer om at de får opp en russisk, fransk eller spansk versjon av spilltjenesten. Andre melder om at de blir logget direkte inn på en konto tilhørende andre Steam-brukere.

- Har ikke blitt hacket Spillbutikken steam drives av selskapet Valve, som foreløpig ikke har kommentert saken gjennom offisielle kanaler. Men på Steam-forumet Steam Community, skriver en moderator at selskapet jobber med å rette opp problemet. 

- Nei, Steam har ikke blitt hacket. Kredittkortinformasjon og telefonnumre er, slik loven krever, sensurert og ikke tilgjengelig for brukere, skriver moderatoren. 

Det er uklart hvor stort omfanget av sikkerhetsproblemene, som rammer brukere inkonsekvent, er. Spilltjenesten har flere millioner brukere verden over, blant dem mange i Norge. 

- Problemene skal ha blitt løst Tidlig natt til lørdag melder nettstedet Gamespot at problemene tilsynelatende har blitt løst, uten noen offisiell kommentar fra Valve.

- Problemet ser nå ut til å ha blitt løst, og Steam-butikken er tilbake på nettet, skriver den samme moderatoren på Steam Community.

Steam, som ikke bare er et sted å handle spill, men også fungerer som sosial sentral og tilbyr ekstra tjenester, har hatt en voldsom vekst de seneste åra. I februar informerte Valve om at tjenesten hadde nådd 125 millioner aktive brukere. 

I 2014 var dette antallet 75 millioner, i 2012 52 millioner, mens det året før var 44 millioner.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media