Gigapott i åpen Fortnite-turnering

Spiller du Fortnite på PlayStation 4? Da kan du være med og konkurrere om store summer denne måneden, ifølge spillgigant.

dataspill: Den fargerike Fortnite verdenen er tilbake. Video: Fortnite. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nettbaserte spillet Fortnite er vanvittig populært, og kan lastes ned gratis til både datamaskiner og en rekke spillkonsoller.

Nå har Sony og spillutvikleren Epic Games annonsert en ny turnering for alle som spiller spillet på en PlayStation 4. I potten ligger hele 9,2 millioner kroner, ifølge The Independent.

«Fortnite Celebration Cup» vil gå av stabelen 16. og 17. februar, og er åpen for alle med Sonys populære spillkonsoll, uansett hvor i verden de befinner seg.

Det vil si, nesten alle. For å delta må du ha nådd «level» 15 i spillet, og du må ha aktivert tofaktorautentisering på spillprofilen din, ifølge turneringens offisielle regler. Du må være minimum 13 år, og spillere under 18 trenger tillatelse fra foresatte.

I tillegg til vaskeekte penger, vil spillere også kunne vinne ymse digitale gjenstander som er nyttige i spillet.

På turneringens finaledag vil premiepotten deles mellom de beste spillerne. Prisen kan deles mellom opptil 4000 spillere, ifølge Epic Games' nettsider.

Gikk i svart

I oktober i fjor rev millioner av Fortnite-entusiaster seg i håret. Spillet var nede, og et svart hull var alt som møtte dem som logget seg på for å spille.

Det var under live-arrangementet med det passende navnet «The End» at det utenkelige skjedde. Arrangementet skulle markere slutten på den tiende «sesongen» av spillet. Så gikk alt i svart, og ingen fikk tilgang på spillet.

- Først var det spennende og interessant, men nå har de dratt det for langt. Det har gått nesten 20 timer siden spillet ble utilgjengelig for spillerne, og nå begynner jeg å bli lei.

Det sa den norske verdensmesteren i «Fortnite Duo», Emil «Nyhrox» Bergquist Pedersen (16), til Dagbladet. Han var blant dem som mente utvikleren Epic Games dro «stuntet» for langt.

- For oss i det profesjonelle miljøet, som lever av å spille og trene på dette, er det irriterende, la han til.

Ble millionær

To døgn seinere kom imidlertid gladnyheten.

Rett før klokka 12.00 på dag to var ventetida endelig over for over 250 millioner spillere. Det svarte hullet utvidet seg og avslørte et helt nytt «spillkart», som fikk navnet «Apollo».

Emil Bergquist Pedersen fra Re i Vestfold vant VM i Fortnite i juli i fjor. Han ble verdensmesterskapets første vinner.

16-åringen vant 13 millioner kroner.

- Det er helt uvirkelig. Helt fantastisk. Det har ikke gått opp for meg ennå, sa Bergquist Pedersen til Dagbladet om seieren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer