Gikk amok

Det norske rockebandet Yum Yums gikk amok med branslokkingsapparat på Smuget tirsdag kveld. Bandet sprøytet pulver utover både garderobe, scene og sal, og ødela konserten for et annet band.

Pål Verlien Band fikk seg en noe spesiell konsertopplevelse på Osloklubben Smuget tirsdag. Midt under deres showcase for et bransjepreget publikum, ramlet to av Yum Yums-medlemmene opp på scenen med et brannslokkingsapparat de overhodet ikke hadde kontroll på. Både scenen og dansegulvet i Smugets Lille Maud-avdeling ble nedsprøytet med hvitt pulver, mens et sjokkert publikum var vitne til det som skjedde.

The Yum Yums hadde tidligere på kvelden holdt en privatkonsert på Smuget i anledning et 40-års lag til en av de ansatte i bandets plateselskap, Universal.

Sterkt beruset skal to av gruppas medlemmer ha tatt tak i et pulverapparat nede i garderoben. Deretter har de tatt veien opp til scene og sal. Som en følge av det inntrufne begynte brannalarmen å ule, strømmen forsvant og de to Yum Yums-medlemmene ble geleidet ut av Smugets vakter.

Yum Yums-gitarist John Martinsen, som sammen med bassist Stig Amundsen sto for rabalderet, bekrefter det som skjedde overfor Dagbladet. Han innrømmer at det hele gikk over styr. Nå venter han på regninga fra Smuget.

Smugets bookingsjef, Knut Landseng, forteller at hele PA-anlegget måtte plukkes fra hverandre og renses etter pulver-episoden.

- Det er jo ikke noe nytt at rock'n'roll-band tar av litt, men dette var å gå noe over streken, kommenterer Landseng.

The Yum Yums platedebuterte tidligere i år med albumet «Sweet As Candy». Albumet fikk terningkast fire i Dagbladet.