- Gikk med avisa for å overleve

Jørn Hoel synes ikke NAV er en god løsning for kulturarbeidere.

VAR BLAKK: Jørn Hoel har selv erfart hvordan det er å måtte ta ekstrajobber for å få pengene til å strekke til
Foto: Nina Hansen/Dagbladet
VAR BLAKK: Jørn Hoel har selv erfart hvordan det er å måtte ta ekstrajobber for å få pengene til å strekke til Foto: Nina Hansen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| - Jeg har aldri satt mine bein innenfor et NAV-kontor. Hvis eneste løsning er å gå til NAV, må man jo det, men jeg syntes det ikke er en bra løsning for en kulturarbeider. Jeg burde sikkert ha gjort det mange ganger for helsas skyld, men jeg har i stedet jobbet ved siden av når det har vært litt trange tider, forteller Jørn Hoel.

Gjennom flere artikler har Dagbladet skrevet om norske skuespillere som går, eller har gått, på NAV for å klare seg økonomisk, dette gjelder også for musikere.

Hver måned er det i underkant av 79 helt eller delvis arbeidsledige musikere som hever dagpenger hos NAV. Det tilsvarende tallet for forfattere og skribenter er 105. Mens for skuespillere er tallet 134.

Himmelblåstjerna Edward Schultheiss, sommershow-aktuelle Janne Formoe og Cæsar-skuespiller Elin Sogn er blant noen skuespillere som forteller at de har mottatt eller mottar penger fra NAV for å spe på inntekten som frilanskuespiller.

Gikk med avisa Hoel har vært aktiv artist siden han var 20 år. Han bekrefter at svært mange musikere sliter økonomisk, noe han selv også har erfart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer