Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Vidar Johnsen:

Gikk med fotlenke - så gikk han på scenen i «Allsang på grensen»

Den tidligere Vamp-vokalisten sonet før han sang i det populære familieprogrammet.

RÅKJØRTE: Vidar Johnsen spilte i lang olabukse under TV2-programmet Allsang på grensen. Det har han også gjort under flere konserter i sommer, men da for å skjule noe under buksa. Foto: NTB Scanpix
RÅKJØRTE: Vidar Johnsen spilte i lang olabukse under TV2-programmet Allsang på grensen. Det har han også gjort under flere konserter i sommer, men da for å skjule noe under buksa. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere Vamp-vokalist, Vidar Johnsen (45), sang «Månemannen» og «Fuglane vett» på «Allsang på grensen» denne uka.

Det publikum ikke visste, var at Johnsen selv gjorde noe som var litt på grensa i høst.

I oktober ble nemlig artisten tatt av politiet for å kjøre for fort. Straffen var 16 dagers fengsel, som ble gjennomført med forlenke skriver TV2.

- Jeg hadde litt hjemlengsel og kjørte fra jobb i Oslo til Haugesund og lå etter en del tungtransport mellom Kristiansand til Lyngdal. Jeg kjørte forbi og da gikk det så fort at lappen røk, forteller Johnsen til kanalens nettside.

Gikk med langbukser

Artisten mistet førerkortet etter å ha blitt tatt i en laserkontroll. Ifølge TV2 kjørte Johnsen i 140 km/t i 80-sonen.

I dommen heter det at det ikke var en farefull forbikjøring, men Johnsen ble stanset av politiet som hadde fartskontroll på stedet.

Johnsen fikk dispensasjon til å opptre på to festivaler i perioden da han gikk med fotlenke.

- Jeg fikk gjort det jeg skulle gjøre, men måtte være hjemme klokken 15 hver dag. Jeg hadde ikke fotlenke på armen heldigvis, så det gikk bra å spille konserter. Det var med langbukser, så det gikk helt fint det, forteller Johnsen til TV2.

I november får han tilbake førerkortet etter 13 måneder med sykkel som framkomstmiddel. Men det er mer enn førerkortet som har røket.

Mye å tenke på

I 2013 deltok den tidligere Vamp-vokalisten i NRKs artistkonkurranse «Stjernekamp», men røk ut som femtemann under opera-sendingen.

- Jeg har ikke hatt hodet med meg denne uka. Det har vært for mye å tenke på. Og det er tross alt bedre å ryke ut på opera enn «norsk på norsk» - som er tema neste uke. Der er jeg liksom mer på hjemmebane og man burde kunne forvente at jeg klarte meg, fortalte deltakeren rett etter han ble stemt ut.

TAKKET FOR SEG: Tryllefløyten gjorde ingen mirakler; Vidar Johnsen ble stemt ut fra Stjernekamp under opera-uken i 2013. Foto: Julia Naglestad/NRK
TAKKET FOR SEG: Tryllefløyten gjorde ingen mirakler; Vidar Johnsen ble stemt ut fra Stjernekamp under opera-uken i 2013. Foto: Julia Naglestad/NRK Vis mer

Takket for seg i en e-post

Artisten sluttet som vokalist i Rogaland-bandet i 2007, men har helt frem til nå levd på Vamp-låtene.

- Vidar Johnsen sa opp i en e-post til meg og flere andre i Vamp, sa Staveland til Haugesunds Avis i 2007.

Han fortalte videre at det er uaktuelt å fortsette samarbeidet med Vidar Johnsen, men vil ikke ut med noen andre grunner til avskjeden enn den e-posten han sendte.

Johnsen selv bekreftet at han sendte mailen.

- Men det var mer i fortvilelse over ikke å få snakke med folk i Vamp ordentlig. Jeg regnet med at de forsto det og at det ikke var en ordentlig oppsigelse, sa han til avisen.

Fire år etter han forlot bandet ble det giftermål. Men også her ble det etter hvert brudd.

VAMP: Den norske gruppa Vamp fotografert i 2002. Fra venstre: Torbjørn Økland, Carl Øyvind Apeland, Vidar Johnsen og Øyvind Staveland. Foto: Lise Åserud / SCANPIX (FRB)
VAMP: Den norske gruppa Vamp fotografert i 2002. Fra venstre: Torbjørn Økland, Carl Øyvind Apeland, Vidar Johnsen og Øyvind Staveland. Foto: Lise Åserud / SCANPIX (FRB) Vis mer

Forhold til «Big Brother»-deltaker

Artisten giftet seg med Veronika Katrin Andreassen (41) i august 2011. Andreassen var med i TVNorge-programmet «Big Brother» i 2002.

Den romantiske egenkomponerte kjærlighetslåten «Eg sveve med deg», som vestlendingen sang og spilte gitar til, fikk vakre Andreassen til å ta til tårene. Men den drevne artisten hadde også selv problemer med å holde følelsene i sjakk.

- For å være helt ærlig så hadde jeg klump i halsen selv. Jeg er vant til å fremføre sanger, men dette var noe helt spesielt, sa han til Dagbladet.

Men lykken brast, og høsten 2013 valgte paret å gå fra hverandre.

- Det er bittert å akseptere at det ikke fungerte. Men vi er veldig gode venner, og gjør alt for at ting skal løses på best mulig måte, sa Johnsen etter bruddet.