TRAILER: Skuespiller Adam Driver har gått gjennom store forandringer for sin rolle i filmen «Silence». Hvordan, kan du se i filmens trailer. Video: Paramount Pictures Vis mer Vis mer

Adam Driver i Martin Scorseses «Silence»

Gikk ned 23 kilo for rolla i «Silence»: - Det vanskeligste jeg har måttet gjøre

Tok vanndrivende tabletter for å gå ned i vekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke uvanlig at en skuespiller må gå ned i vekt eller på andre måter strekke seg langt i forberedelsene til en filminnspilling.

Noen har ofret både kropp og helse for å bli mest mulig troverdig i en rolle.

Matthew McConaughey har gjort det i «Dallas Buyers Club». Chris Hemsworth har gjort det i «In the Heart of the Sea». Også Charlize Theron har gjort store endringer med kroppen sin i forbindelse med en filmrolle.

Nå har også Adam Driver satt helsa på spill for skuespillerkunsten. For sin rolle i Martin Scorseses film «Silence», ble han bedt om å gå ned i vekt.

<strong>TILBAKE TIL NORMALEN:</strong> Kort tid etter innspillinga måtte Adam Driver komme seg tilbake til normalvekt, for å fortsette sin rolle i «Girls». Bildet er fra ei prisutdeling i november. Foto: NTB scanpix
TILBAKE TIL NORMALEN: Kort tid etter innspillinga måtte Adam Driver komme seg tilbake til normalvekt, for å fortsette sin rolle i «Girls». Bildet er fra ei prisutdeling i november. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det er en av de vanskeligste tingene jeg har måttet gjøre, på grunn av den fysiske påkjenninga, sier Driver i et intervju med The Telegraph.

Tok vanndrivende tabletter

Til Interview forteller Driver mer om rolla.

- Scorsese ba meg gå ned i vekt, men jeg visste ikke hvor mye det var snakk om. Jeg kan ikke kontrollere det som skjer i scenene, men jeg kan kontrollere når jeg spiser mat. Jeg tror aldri jeg har tatt den visuelle delen av historiefortellinga så langt tidligere, sier Driver til Interview.

Ifølge The Telegraph, skal det være snakk om et vekttap på 23 kilo. 14 kilo før innspilling, og 9 kilo i løpet av innspillinga, som foregikk i Taiwan, i intenst og fuktig tropevær.

- Jeg våknet tre ganger om natta for å gå på do, fordi jeg tok vanndrivende tabletter for å gå ned i vekt, sier Driver til The Telegraph.

Klarte ikke konsentere seg

«Silence» hander om to portugisiske jesuittprester, som lever på 1600-tallet. De reiser til Japan, som var et fiendlig land på den tiden, og forsøker å finne sin mentor. Samtidig skal de prøve å spre kristendommens budskap.

Den ene av de to prestene spilles av Adam Driver. Andrew Garfield, som blant annet har spilt Spiderman, har rollen som den andre presten. Også Garfield hadde et enormt vekttap i forbindelse med innspillinga.

Filmen begynner med at karakterene har vært ute på reise i to år, fra Portugal, via Afrika, til Macau. På reisen er de plaget med både sykdom og matmangel.

Adam Driver forteller at han var så sulten og sliten i løpet av filminnspillinga at han ikke klarte å konsentrere seg om stort annet enn rollen han skulle spille.

- Du har ikke mer energi enn til å formidle akkurat det du skal, så da gjør du ikke noe annet enn det. Det fungerte stort sett bra. Men noen ganger, da en scene ikke fungerte som den skulle, hadde jeg ikke energi igjen til å finne ut hva som var galt, sier skuespilleren, som ble verdenskjent gjennom Lena Dunhams «Girls»-serie og «Star Wars - The Force Awakens».

«Silence» skal ifølge Imdb.com ha premiere i USA i januar. Det er uklart når filmen kommer til Norge.

Matthew McConaugheys Oscar-tale

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer