Joaquin Phoenix i «Joker»

Gikk ned 24 kilo for rollen

- Du begynner å bli gal når du mister så mye vekt på så kort tid, sier skuespilleren Joaquin Phoenix.

SKREMMENDE KLOVN: I filmen «Joker» spiller Joaquin Phoenix en psykisk ustabil stand-up komiker som blir drapsmann. Filmen har Norges-premiere 4. oktober. Trailer: Warner Bros. Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I oktober har filmen «Joker» Norges-premiere. Bak står regissør Todd Philips, og skuespiller Joaquin Phoenix (44) har hovedrollen.

Filmen er basert på den kjente karakteren «The Joker», eller «Jokeren» på norsk, kjent som den ultimate skurken fra «Batman»-universet.

De første internasjonale anmeldelsene av filmen er glitrende, og allerede hviskes det om mulige Oscar-statuetter, ifølge The Hollywood Reporter. Nå letter skuespiller Joaquin Phoenix på sløret om hvordan han gikk inn i rollen som Jokeren.

- Oppsiktsvekkende

Skuespilleren, som blant annet har blitt nominert til Oscar for sin rolle i «Gladiatoren», valgte nemlig å gå kraftig ned i vekt før opptakene startet:

Rundt 24 kilo tok han av. Dette gjorde han for å spille rollen som Arthur Fleck, en psykisk ustabil og mislykket standup komiker som etter hvert blir drapsmann.

«Phoenix sin prestasjon er oppsiktsvekkende. Det virker som om han har gått ned i vekt for rollen, slik at ribbeina og skulderbladene hans stikker ut (...) Phoenix spiller en nerd med en forrykket psyke, likevel er han så kontrollert at du ikke klarer å ta øynene vekk fra ham,» skriver anmelderen i bransjetidsskriftet Variety.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer