TOPPLEDER JOBB I ANLEGGSBRANSJEN: Den nye lederen i Kringkastings­rådet, Julie Brodtkorb (43), er til daglig direktør i Maskinentreprenørenes Forbund. Hun mener jobben blant «folk flest» gjør henne mer skikket til vervet i NRK. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TOPPLEDER JOBB I ANLEGGSBRANSJEN: Den nye lederen i Kringkastings­rådet, Julie Brodtkorb (43), er til daglig direktør i Maskinentreprenørenes Forbund. Hun mener jobben blant «folk flest» gjør henne mer skikket til vervet i NRK. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

Julie Brodtkorb

Gikk på katolsk nonneskole: - Ble sett som hore fordi jeg var fra Skandinavia

Julie Brodkorb har opplevd å stå utenfor majoritetskulturen. Det vil hun ta med seg inn i jobben som leder av Kringkastingsrådet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): – Jeg var stengt inne i en borg, på Statsministerens kontor, i fire år, og måtte gå med samme svarte drakta hver eneste dag. Jeg trives bedre nå. Det er mer avslappet omgangsform i anleggsnæringen naturligvis.

Julie Margrethe Brodtkorb Født 29. oktober 1974 i Trondheim. Tidligere Høyre-politiker og nå direktør i Maskinentreprenørenes Forbund. Fra oktober 2013 til april 2017 var hun statssekretær og stabssjef ved Statsministerens kontor. Har tidligere jobbet i kommunikasjonsbyrået Geelmuyden Kiese og vært kommunikasjonssjef i Høyre. I 2018 ble hun oppnevnt av regjeringen som leder av Kringkastingsrådet.

Julie Brodtkorb (43) sitter henslengt i en stol på sitt relativt nye kontor ved Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) i Oslo sentrum. Den omtalte svarte drakta er byttet ut med en signalgul vernedress – ifølge Brodtkorb noe av det mest behagelige man kan ha på seg – men håret er like nyfønet som alltid.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn