Gikk rett i fella

Odds supportere er kjent for gode live-sendinger fra lagets treningskamper. Lenge har de mistenkt TV2 Nettavisen for å drive avskrift av deres sendinger. Tirsdag ble nettstedet avslørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På oddrane.no kunne supporterne følge Odds treningskamp mot svenske Trelleborg direkte. Oddranes reporter la merke til at TV2 Nettavisen skrev mistenkelig likt det de selv la ut på Internett og bestemte seg for å teste ut teorien.

I det 65. minutt legger reporteren ut en scoring:

5-0! Flindt Bjerg fra 20 meter.

TV2 Nettavisen legger like etter ut den samme informasjonen - uten å kreditere oddrane.no.

Men Christian Flindt Bjerg er ute med skade og ser kampen fra tribunen. Det visste tydeligvis ikke TV2 Nettavisens reporter, som gikk rett i fella.

Dugnadsarbeid

- Vi har lenge irritert oss over at TV2 Nettavisen frekt tar sitater fra oss - og andre supportersider - uten å kreditere oss for det. Selv oppgir vi alltid kilder hvis vi henter opplysninger fra andre, slik skikkelige journalister gjør, sier Andreas Dalsegg til Dagbladet.

Lederen for Oddrane Supporterklubb har sett seg lei på at dugnadsarbeidet til supporterne blir utnyttet på denne måten.

- Alle livesendingene våre utføres av supportere på dugnad. Vi bruker mye ressurser på å sende folk på treningskamper, og det minste vi kan forlange, er at vi blir krediterer. Det er bare stas at arbeidet vårt er så bra at mediene bruker det, men de må fortelle folk hvor de har det fra.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer