Gikk rett i fella

Odds supportere er kjent for gode live-sendinger fra lagets treningskamper. Lenge har de mistenkt TV2 Nettavisen for å drive avskrift av deres sendinger. Tirsdag ble nettstedet avslørt.

oddrane.no kunne supporterne følge Odds treningskamp mot svenske Trelleborg direkte. Oddranes reporter la merke til at TV2 Nettavisen skrev mistenkelig likt det de selv la ut på Internett og bestemte seg for å teste ut teorien.

I det 65. minutt legger reporteren ut en scoring:

5-0! Flindt Bjerg fra 20 meter.

TV2 Nettavisen legger like etter ut den samme informasjonen - uten å kreditere oddrane.no.

Men Christian Flindt Bjerg er ute med skade og ser kampen fra tribunen. Det visste tydeligvis ikke TV2 Nettavisens reporter, som gikk rett i fella.

Dugnadsarbeid

- Vi har lenge irritert oss over at TV2 Nettavisen frekt tar sitater fra oss - og andre supportersider - uten å kreditere oss for det. Selv oppgir vi alltid kilder hvis vi henter opplysninger fra andre, slik skikkelige journalister gjør, sier Andreas Dalsegg til Dagbladet.

Lederen for Oddrane Supporterklubb har sett seg lei på at dugnadsarbeidet til supporterne blir utnyttet på denne måten.

- Alle livesendingene våre utføres av supportere på dugnad. Vi bruker mye ressurser på å sende folk på treningskamper, og det minste vi kan forlange, er at vi blir krediterer. Det er bare stas at arbeidet vårt er så bra at mediene bruker det, men de må fortelle folk hvor de har det fra.

Mest opprørt er Dalsegg over at TV2 Nettavisen også tjener penger på informasjonen de tok fra oddrane.no. Nettstedet tilbyr sms-oppdatering fra sine livesendinger, noe de tar betalt for.

Legger seg flat

Ansvarlig redaktør Gunnar Stavrum i TV2 Nettavisen legger seg flat for kritikken.

- Dette er et klart brudd på retningslinjene vi har internt. Det ville ikke krevd mye å gjøre arbeidet på rett måte, reporteren skulle bare kreditert oddrane.no. Vi beklager at dette skjedde, sier Stavrum til Dagbladet.

Han presiserer at det var en ansatt i TV2 interaktiv som var ansvarlig for livesendingen, men tar fullt ansvar for det som har skjedd.

- Det er klart dette ikke er god journalistisk metode. Vi har strammet opp den involverte, og gitt klar beskjed til alle ansatte om at slikt ikke skal forekomme i framtida, sier Stavrum.

Det er ikke første gang TV2 Nettavisen blir tatt. I fjor brukte VG Nett samme metode for å avsløre stofftyveri.

Andreas Dalsegg har vært i kontakt med Norsk Supporterallianse, som vurderer å ta juridiske skritt i saken.

- Oddrane vil ha en form for oppreisning. Vi vil forsikre oss om at ingen andre supportere blir rammet av det samme i framtida, sier Dalsegg.

SENDER LIVE: Oddrane gjør seg bemerket på banen - og har gode livesendinger fra Odds treningskamper.
LEGGER SEG FLAT: Ansvarlig redaktør i TV2 Nettavisen, Gunnar Stavrum, beklager at nettstedet har forsynt seg fra Odd-supporternes nettsted uten å kreditere oddrane.no.