<strong>GÅR I DYBDEN:</strong> Det var ingen grenser for skuespiller og artist Jared Leto da han gikk inn i rollen som «The Joker» i storfilmen «Suicide Squad». Foto: Warner Brothers / NTB Scanpix
GÅR I DYBDEN: Det var ingen grenser for skuespiller og artist Jared Leto da han gikk inn i rollen som «The Joker» i storfilmen «Suicide Squad». Foto: Warner Brothers / NTB Scanpix Vis mer

Gikk så dypt inn i rollen at alle på filmsettet var redde for ham på ekte: - Hårene i nakken reiste seg

Jared Leto gikk inn i rollen som «The Joker» uten hemninger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg gjorde alle disse tingene for å skape uforutsigbarhet på settet, og for bryte ned alle barrierer. «The Joker» tar jo ikke hensyn til personlige grenser og intimsoner, sier skuespiller Jared Leto i et intervju med E Online.

I starten av august er Leto, sammen med et stjernekobbel av medskuespillere, premiereklar med antisuperheltfilmen «Suicide Squad», basert på DC Comics-tegneserien med samme navn.

Bunnløs galskap

Leto spiller den psykopatiske skurken «The Joker», blant annet kjent fra Batman-universet, og det har bygget seg opp enorme forventninger til rolletolkningen.

<strong>JOKEREN:</strong> Jared Leto uten Joker-sminken. FOTO: Clint Spaulding / PMC / NTB Scanpix
JOKEREN: Jared Leto uten Joker-sminken. FOTO: Clint Spaulding / PMC / NTB Scanpix Vis mer

Karakteren er som kjent drevet av total og bunnløs galskap, og gjennom flere intervjuer i tida fram mot lanseringa får man et innblikk i hvor langt Leto faktisk har tøyd strikken for å skape en mest mulig realistisk «Joker».

Snakket ikke sammen

Han skal aldri på noe tidspunkt gått ut av karakter under innspillingen, og blant annet har Will Smith fortalt at han aldri har pratet med, eller møtt Jared Leto som privatperson på settet.

- Vi jobbet sammen i et halvt år, men utvekslet aldri ett eneste ord utenom tagningene. Vi har aldri sagt «hei» eller «hadet» engang, forklarer Smith i et intervju med radiokanalen Apple Beats 1.

Leto har også avslørt at han har hentet mye inspirasjon fra Instagram-farsotten «Drug Lords», en rekke kontoer hvor styrtrike barn av narkobaroner legger ut skrytebilder av enorme mengder kontanter, veldreide kvinner, våpen, dyre biler, narkotika og eksotiske kjæledyr.

Dumpet død gris

Emmy-vinner og Oscar-nominerte Viola Davis («How to Get Away with Murder», «The Help») spiller mot Leto, og forteller i et intervju med magasinet Vanity Fair om hvordan «The Joker» introduserte seg selv til alle han jobbet med på settet.

- Jared hadde en person som fungerte som en håndlanger for ham. Denne karen kom plutselig inn i øvingslokalet med en død gris og dumpet skrotten på bordet. Jeg ble først livredd, og spurte meg selv om Jared faktisk er gal, så gikk det opp for meg hvor mye jeg var nødt til å levere for å matche ham, sier Davis.

Sendte rotte

I det samme intervjuet kommer det også fram at han sendte hovedrolleinnehaver Margot Robbie («The Wolf of Wall Street», «The Legend of Tarzan»), som spiller Harley Quinn i tegneseriadapsjonen, en levende rotte i en eske. Overraskelsen skal ha fått henne til å skrike av redsel.

Gnageren skal senere ha blitt adoptert av den verdensberømte regissøren Guillermo del Toro og fått navnet «Splinter» etter «Turtles»-sjefen.

<strong>FIKK ROTTE:</strong> Australske Margot Robbie fikk en levende svart rotte levert på døra fra medskuespiller Jared Leto. Foto: AFP / VALERIE MACON / NTB Scanpix
FIKK ROTTE: Australske Margot Robbie fikk en levende svart rotte levert på døra fra medskuespiller Jared Leto. Foto: AFP / VALERIE MACON / NTB Scanpix Vis mer

Will Smith innehar rollen som Floyd «Deadshot» Lawton i «Suicide Squad», og kommenterer overfor E Online om den gangen han fikk tilsendt en i overkant intim gave av Leto.

I en pakke lå det nemlig et sett med analkuler og en brukt kondom.

- Satte standarden

- Jeg skjønte at Jared hadde gått «full Joker», og samtidig satte han standarden for alle oss andre. Han var totalt inne i karakteren. Dette var ikke noen spøk for ham, sier Smith.

Adewale Akinnuoye-Agbaje («Lost», «Game of Thrones») spiller karakteren Waylon «Killer Croc» Jones, og meddeler at han, foruten ovennevnte sexleketøy og prevensjon, også mottok en klissete utgave av nakenmagasinet «Playboy».

Regissør David Ayer forteller til USA Today at han ble såpass satt ut av Leto i karakter at «hårene i nakken reiste seg».

- Jævelig skummel

Da han var på settet «var det som at fuglene sluttet å fly», forteller han videre.

- Han gjenfødte seg selv på settet konstant. Han forsvant og kom tilbake, han filmet, så dro han igjen. Når du spiller «The Joker» må du være ham fullt ut, men man så tydelig hvor utmattende og smertefullt det var for Jared å være i rollen hele tida. Alle på settet følte nærværet hans, for han var rett og slett jævelig skummel, sier Ayer.

Karen Fukuhara har rollen som «Katana» og forteller til nettstedet Comicbook hvordan «samtalene» hun hadde med Leto forløp seg:

«Hei, jeg heter Karen.»

«Haaaaaaa»

Premiere i august

I «Suicide Squad» rekrutterer et topphemmelig amerikansk militærbyrå en gjeng høyst utilregnelige og livsfarlige kriminelle med superheltevner til å gjennomføre farlige og hemmelige oppdrag i bytte mot reduserte straffer.

På rollelista finner man Cara Delevingne, Jared Leto, Will Smith, Margot Robbie, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Jai Courtney, Common, Jay Hernandez, Adam Beach, Karen Fukuhara og Ben Affleck i hovedrollene.

Suicide Squad

De spiller henholdsvis «Enchantress», «The Joker», «Deadshot», «Harley Quinn», «Killer Croc», «Captain Boomerang», «Monster T», «El Diablo», «Slipknot», «Katana» og «Batman».

Veteranserie

Første gang verden ble kjent med The Silver Age Suicide Squad var i tegneserieutgivelsen «The Brave and the Bold» fra 1959. Siden 1987 har konseptet derimot vært gjennom en lang rekke endringer og karakterutskiftinger.

Dagens moderne og filmatiserte Suicide Squad-ensemble er en forholdsvis løst sammensatt gjeng av superskurker fra fantasiuniverset til DC Comics.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer