Gikk til angrep på Hollywood: «Og Oscar for største pedofile går til...»

Kunstner tok i bruk tre reklameskilt i Hollywood, og langet ut mot seksuelle overgrep i bransjen.

SKILT: Dette er et av de tre reklameskiltene til den kontroversielle kunstneren Sabo. De tre skiltene ble satt opp i Hollywood i forkant av Oscar-utdelingen. FOTO: Reuters / NTB Scanpix
SKILT: Dette er et av de tre reklameskiltene til den kontroversielle kunstneren Sabo. De tre skiltene ble satt opp i Hollywood i forkant av Oscar-utdelingen. FOTO: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Inspirert av hovedkarakteren i filmen «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri», tok gatekunstneren Sabo for seg av tre store reklameskilt i Hollywood, og byttet ut budskapet med sitt eget.

Dette ble gjort i forkant av årets Oscar-utdeling. På de tre skiltene rettet den kontroversielle kunstneren skytset mot underholdningsindustrien i Hollywood, og anklagene om seksuelle overgrep i bransjen.

SKILT: Den kontroversielle kunstneren Twitret bilder av reklameskiltene før de ble fjernet. FOTO: Skjermdump
SKILT: Den kontroversielle kunstneren Twitret bilder av reklameskiltene før de ble fjernet. FOTO: Skjermdump Vis mer

På det ene skiltet stod det «Og Oscar for den største pedofile går til...», på det andre skrev han «Vi visste det alle sammen og fortsatt ingen arrestasjoner», og på det tredje :«Si navnene på scenen eller hold kjeft».

Men selv om skiltene ble fjernet under ti timer etter at de ble satt opp, mener den 50 år gamle kunstneren at de tjente den hensikten de skulle.

- Mer eller mindre. Folk gikk for å se dem, så jeg fikk fram poenget mitt, sier gatekunstneren, som kaller seg Sabo, til ABC News.

Ønsket at de skulle navngi

Han forteller at han valgte de tre reklameskiltene ved Wilshire Boulevard og La Brea Avenue i Hollywood, fordi «de var de tryggeste og nærmeste». Ifølge kunstneren skal han og seks medsammensvorne ha brukt syv timer på å bytte ut de opprinnelige reklameskiltene med sine egne.

Skiltene ble satt opp få kilometer unna der Oscar-utdelingen skulle holdes.

Til ABC News sier han at han gjorde dette for å få dem som talte under Oscar-utdelingen til å navngi angivelige gjerningspersoner i bransjen.

- Disse personene har hatt sin tid i solen og har hatt kontroll over narrativet. Vi tar tilbake denne kontrollen fra folk i maktposisjoner, sier han.

Vant Oscar

I likhet med plakatene i filmen «Three Billboards Outside Ebbing, Missouri» bestod også disse av sort tekst på knallrød bakgrunn.

Til Entertainment Weekly sier kunstneren at han la merke til det andre skiltet i filmen, som har setningen «Og fortsatt ingen arrestasjoner». Han forteller at dette fikk ham til å tenke på at ingen som er beskyldt for seksuelle overgrep i Hollywood er arrestert.

MØRK KOMEDIE: Den mørke dramakomedien har fått totalt 6 Golden Globe nomineringer, og har norgespremiere 19. januar. Video: Twentieth Century Fox Vis mer

Under årets Oscar-utdeling ble Frances McDormand belønnet med prisen for beste kvinnelige hovedrolle, for sin innsats i denne filmen. Sam Rockwell mottok også Oscar for beste mannlige birolle.

I filmen er rollefiguren Mildred Hayes frustrert over at politiet ikke har funnet datterens morder. Hun bestemmer seg for å kritisere politisjefen på kontroversielt vis, ved å sette opp store reklameskilt med budskap rettet mot ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer