Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gikk Tom

Tom Ropjukwat (16) fikk beskjed om å ta et skritt fram. Alle de andre ble stående. Da trodde han at han var videre i Idol. Det var han ikke.

OSLO/BÅTSFJORD (Dagbladet): I går kunne tv-seerne se hvordan Tom Ropjukwat fra Båtsfjord i Finnmark røk ut fra Idol. Han var den eneste som måtte gå fra sin gruppe. Og Tom ble lei seg. Skikkelig lei seg. Men da kamera ble slått av, gikk det ikke så lang tid før han var glad igjen.

-  Det var artig likevel. Å være med i Idol er noe av det artigste jeg har vært med på, sier Tom Ropjukwat.

Han tar seg ikke nær av at han røk ut.

-  Etter at jeg hadde vært på audition i Tromsø, hadde jeg så mye å gjøre at jeg ikke rakk å øve meg før jeg skulle videre til Oslo. Så det var ikke så rart at jeg ikke ble med videre, sier 16-åringen.

Ett skritt fram

Tom Ropjukwat var sterkt i fokus også da TV 2 sendte auditionprogrammet fra Tromsø. To ganger måtte han synge for juryen den gangen. Først sang han låten «Thank You And Goodbye», som en kamerat av ham har skrevet, og så Red Hot Chili Peppers-låten «Under The Bridge». Det gikk godt. Juryen ville ha 16-åringen med videre. I Oslo framførte han, som seerne så i går, Ronan Keatings «When you say nothing at all».

Det gikk ikke like bra.

-  Dommerne ba meg om å ta et skritt fram. Bare jeg. Og så fikk jeg beskjed. Tone-Lise sa at jeg ikke kom med videre. Da ble jeg lei meg. Men det gikk jo over, sier Tom.

SMS-ros

Han har fått masse oppmerksomhet etter at han var med i Tromsø-programmet. Folk han aldri har møtt sender ham SMS.

-  Hva skriver de, da?

-  Neeeei ... At jeg var flink. Og «gratulerer». Og at de synes det var moro at jeg ble med videre. Sånne ting. Det er hyggelig, men det ble litt mye en stund, sier Tom Ropjukwat.

Han er født i Thailand, men kom til Norge som 5-åring, og har bodd i Båtsfjord siden. Der trives han. Han går i førsteklasse på videregående, skal fortsette med allmennfag, og vet ikke helt hva han vil jobbe med når han blir voksen. Men én ting er sikkert: Båtsfjord-gutten kommer til å fortsette med musikk, selv om Idol-deltakelsen er over.

Ingen gode råd

Tom Ropjukwat og venninna Ida Tiberg spiller sammen som duo. Han spiller gitar. Hun synger.

-  Hun er kjempeflink til å synge. Jeg satser på gitarspilling, sier Tom.

-  Du driver med idrett også?

-  Ja, jeg spiller fotball. Egentlig bruker jeg mer tid på fotballen enn på musikk.

-  Har du noen gode råd til de andre Idol-ene?

-  Neeeeeei. Jeg kan vel ikke gi noen råd, jeg som røk ut.

GITAR FOR IDOL-TOM: Etter at Tom Ropjukwat røk ut av Idol, har han bestemt seg for å satse mer på gitarspilling enn på sangstemmen. Båtsfjord-gutten ble lei seg da han røk ut, men er glad igjen nå.
Alette Haveland (16), Eivindvik: - Å være med i Idol føltes utrolig bra. Jeg koste meg. Det var så hyggelig. Men da jeg røk ut ble jeg jo lei meg. Egentlig hadde jeg trodd jeg skulle takle det bedre enn jeg gjorde, men da jeg røk ut, følte jeg meg kjempelei meg. Det rare var at da jeg kom ut fra auditionrommet og fikk masse klemmer og fine kommentarer, ble jeg bare enda mer lei meg. Men det gikk over, da.
Christer Møller (16), Larvik: - Å være med i Idol har vært en stor opplevelse, absolutt noe å ta med seg videre. Jeg er glad jeg ble med. Det var skikkelig artig. Hele konseptet er genialt! Og jeg følte meg på ingen måte mobba eller noe fordi jeg ikke ble med videre, det var helt greit, sier Christer.
Maja Maria Tran (21), Kristiansand: - Jeg hadde jo ingen ambisjoner om å vinne Idol, jeg hadde ikke øvd eller noen ting, jeg syntes bare det var gøy å være med. Så jeg ble faktisk skuffa da jeg røk ut. I ettertid er jeg glad jeg var med, det var så gøy, og jeg ble kjent med mange nye mennesker, sier Maja Maria Tran.