Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gilles Peterson

Mmm, det er snart sommer.

CD: Hvis platesamlinger hadde blitt vurdert i Michelin-guiden, hadde nok Gilles Petersons stukket av med alle tre stjernene. I godt over tjue år har han fisket fram glemte klassikere og framtidige stjerner - og introdusert dem til massene ved hjelp av radioprogram, plateselskapsvirksomhet, samleplater og DJ-sessions. For to år siden kom den glitrende samleplata «In Brazil», og nå har han tydeligvis vært på ny skattejakt. «Back In Brazil» består av to plater. Den ene med tropisk frodige Brazil-klassikere som Dom Salvador E Abolicaos sommermelankolske «Hei Voce» og Wilson Simonals bossalegendariske «Nana». Den andre med klubborienterte remikser og fokus på baile funkscenen. Nå tilfører ikke Gilles noe særlig til samleplatescenen i denne omgang - i disse Brazilhipstertider flommer markedet over av mer eller mindre nyskapende mixtapes - men det er luftig og dansbart, og minner deg på at sommeren steike meg er rett rundt hjørnet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling