DANA BOND?: Gillian Anderson spilte Dana Scully i «X Files». Og det virker ikke som hun har noe i mot å spille Bond heller. Foto: NTB Scanpix
DANA BOND?: Gillian Anderson spilte Dana Scully i «X Files». Og det virker ikke som hun har noe i mot å spille Bond heller. Foto: NTB ScanpixVis mer

Gillian Anderson kaster seg inn kampen for å bli ny James Bond

«Bond. Jane Bond.»

(Dagbladet): Det er for tiden forrvirring rundt James Bonds framtid. Sist uke ble det rapportert at Daniel Craig har sagt nei til over 60 millioner pund for å spille James Bond i to filmer til. Så ble det rapportert at han fremdeles ikke har bestemt seg.

Samtidig har både skuspillerne Idris Elba, Tom Hiddleston og Damian Lewis blitt satt i sammenheng med rollen.

Men mest oppstuss ble det imidlertid da «X Files»-stjerna Gillian Anders tvitret et bilde som en fan hadde manipulert av henne, med hennes kropp og ansikt på en James Bond-filmplakat, og uttalte at hun elsket montasjen.

Det er nok et sjumilssteg fra denne lille tweeten fra Anderson til at hun faktisk blir Bond. Og skulle hun bli det, har den smått gammelmodige tidligere Bond-skuespilleren Roger Moore noe han skulle ha sagt. 

Det er i et intervju med den britiske avisa Daily Mail at den 88 år gamle skuespillerveteranen forteller hva han mener om Bond noe annet enn heterofil, hvit mann.

Han sa han har hørt mye snakk om en kvinnelig eller homofil 007, men at det ikke er noe han selv går med på.

- Det kommer ikke til å skje. Rett og slett fordi det ikke er det Ian Fleming skrev i bøkene, mener Moore.

Fleming skrev totalt 14 bøker om Bond før han døde i 1964.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram