Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gimle skuffet over «Mammon»-kritikken

- Man er alltid strengere med ting som er laget på ens eget språk.

 NOMINERT: Ingar Helge Gimle er en av de nominerte i kategorien «Beste mannlige skuespiller» i årets «Gullruten»-utdeling. I etterkant av «Mammon»-kritikken mener han at landets anmelderne er strengere med norske tv-konsepter, enn de utenlandske.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NOMINERT: Ingar Helge Gimle er en av de nominerte i kategorien «Beste mannlige skuespiller» i årets «Gullruten»-utdeling. I etterkant av «Mammon»-kritikken mener han at landets anmelderne er strengere med norske tv-konsepter, enn de utenlandske. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sesong to av konspirasjonsthrilleren «Mammon» fikk varierende anmeldelser da den hadde premiere rett etter nyttår.

Anmelderne var langt ifra enige, og serien fikk alt fra terningkast to til terningkast seks.

Dagbladets anmelder var ikke imponert, ga serien en toer på terningen og kalte den for en «parodisk nyttårskalkun».

Strengere mot våre egne Den erfarne skuespilleren Ingar Helge Gimle (59) spiller rollen som finansminister Erik Ulrich. Til Dagbladet forteller han at han er skuffet over kritikken.

- Jeg ble veldig lei meg da jeg leste kritikken. Dagbladet var jo spesielt strenge med oss. Det er jo mange som har jobbet veldig hardt med dette, sier han.

Gimle forteller at han er fornøyd med sin rolle i «Mammon», og understreker at serien også fikk mange gode tilbakemeldinger fra kritikerne. Han mener at det er lettere for anmelderne å kritisere serier som er laget på ens eget språk.

- Vi er veldig mye strengere mot våre egne tv-skapere enn vi er mot utenlandske. Vi må huske på at vi bor i et lite land med bare fem millioner innbyggere, sier han og fortsetter:

- England har for eksempel 60 millioner innbyggere. De har historien, og vi kan ikke sammenlikne oss med dem når det kommer til å lage tv-serier om historiske epoker. Vi blir litt lei oss når vi prøver og får høre at det bare er tull det vi driver med, sier han.

Uenig med Gimle Dagbladets anmelder Tom Stalsberg er ikke enig i påstandene til Gimle, og står fortsatt fast ved sin dom over serien. 

- Gimle-gutten mener vi er strengere mot norske serier enn utenlandske. Det tror jeg ikke stemmer. For min egen del ser jeg mye utenlandsk søl og da økses det. «Mammon» var dessverre søl, derfor var jeg nådeløs.

At meningene var mange og delte er det imidlertid liten tvil om.  

- Jeg fikk utrolig mye kjeft også, skulle tro jeg hadde anmeldt Listhaug og Sandberg, så gærne var folk. Det er bra det. Og han er i sin fulle rett til å være skuffet over «Mammon»-anmeldelsene, men jeg skjønner det egentlig ikke. Anmelderkorpset hyllet den jo, saueflokk altså, sier Stalsberg. 

Nominert Fredag ble det kjent at Gimle er en av dem som er nominert til «Gullruten» i kategorien «Beste mannlige skuespiller». Han synes det er stas å være nominert for «Mammon»-rollen.

- Det er jo ekstra stas siden jeg ikke har blitt nominert før. Jeg har sett det på TV i alle år og tenkt at det er jo en skikkelig fest i Bergen, og det hadde vært gøy å være der en gang. Og nå får jeg sjansen, sier han.

Han har aldri vært nominert til «Gullruten» før, men i år kan han hente hjem en av de gjeveste prisene. Han legger ikke skjul på at han står overfor hard konkurranse.

- Jeg kjenner de andre som er nominerte. De er unge og dyktige skuespillere. Det blir nok et hardt race, men det er gøy å være nominert, sier han.

Om det blir mer «Mammon» i framtida er for tidlig å si, men Gimle håper definitivt på at det kommer en oppfølger.

- Jeg vet ingenting ennå, men jeg håper det blir mer. Karakteren min strøyk jo ikke med sist, så det hadde vært veldig gøy, sier han.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart