Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gir 1,1 milliard til tv- og filmbransjen

Går til elektrikere, snekkere, sjåfører, og makeupartister.

PERMITTERT: Flere av Netflix ansatte står uten jobb etter at flere av selskapets produksjoner har blitt satt på vent.
PERMITTERT: Flere av Netflix ansatte står uten jobb etter at flere av selskapets produksjoner har blitt satt på vent. Vis mer

Seriegiganten Netflix har offentliggjort at de etablerer et hjelpefond for ansatte i underholdningsbransjen. Pengene skal gå til de som har mistet arbeidsoppdrag som følge av coronaviruset.

POPULÆR: Serien «The Witcher» er blant prosjektene som er utsatt på grunn av coronavirus. Foto: Netflix
POPULÆR: Serien «The Witcher» er blant prosjektene som er utsatt på grunn av coronavirus. Foto: Netflix Vis mer

Hjelper ansatte

Flere av Netflix' pågående innspillinger har blitt midlertidig satt på vent i lys av virusets spredning.

Fondet på 100 milloner dollar, over 1,1 milliarder kroner, skal i hovedsak gå til ansatte som har jobbet med selskapets egne produksjoner.

- Dette vil si elektrikere, snekkere, sjåfører, og makeupartister. Våre ansatte får timebetalt og er avhengig av oppdrag som nå er avlyst, skriver innholdssjef Ted Sarandos på strømmetjenestens nettside.

Hundrevis sparket

Ifølge Collider har pandemien nå også nådd Hollywood. Flere talent- og musikkselskaper som WME og UFC har sett seg nødt til å sparke hundrevis av ansatte. I liket med Hollywood, har viruset også påvirket underholdningsindustrien i Norge.

For å støtte bransjen vil deler av Netflix´ hjelpefond gå til stiftelser som gir bistand til besetninger i Europa, Asia og Latin-Amerika.

- I tillegg til å hjelpe våre egne ansatte, vil vi også støtte film- og TV-industrien. Derfor donerer vi 15 millioner dollar til pengeinnsamlinger som bidrar til at ansatte som står uten jobb får betalt, fortsetter Sarandos.

- Dette er en ekstraordinær situasjon, og vi er heldige som har mulighet til å støtte dem som blir rammet hardest.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!