Gir aldri opp boogierocken

Backstreet Girls svarte på lesernes spørsmål.

(Dagbladet.no): – Vi er et av de tøffeste livebanda på rockescenen i Norge! Nei, det er ikke beskjedent sagt. Men man merker det på publikum, hvilken partystemning de er i. Og arrangørene sier at de aldri selger så mye øl som når Backstreet Girls spiller.

Det er bassist Dan Thunderbird som snakker, og han føler overhodet ikke for å unnskylde at et av landets virkelige veteranband er tilbake nok en gang med skitten, rett-fram boogierock på plate, slik de har gjort det gang på gang siden bandet ble stiftet i 1984.

Her skal det ikke vikes fra trylleformelen (som kan utlegges omtrent sånn: One-two-three-four!), er både bandet og fansen skjønt enige om. Og da spiller det mindre rolle at Dagbladets anmelder skriver om resirkulering.

– Boogie og hardrock er nå engang det vi synes er kulest.

– Det sagt er dette ei plate med litt flere pønka låter. Det er tre-fire av dem som går i et voldsomt tempo. Det er kanskje Backstreets kjappeste plate, sier han om albumet «Shake Your Stimulator», deres første på fire år.

Den er spilt inn i DumDum Boys-gitaristen Kjartan Kristiansens studio Amper Tone i Oslo og allerede markedsført gjennom flere ukers heftig turnering til konsertsteder mer blaserte rockere ikke engang vet eksisterer, langt mindre har styrt sin nightliner til.

– Vi spiller torsdag-fredag-lørdag hver helg, og sånn fortsetter det fram til jul. Nå er Norge et lite land, så en må reise til alle kriker og kroker for å få spillejobber. Om to uker spiller Backstreet Girls på Svalbard, det er bra eksotisk, mener bassisten.

Straks stiller Oslos mest asfaltstøvete bakgårdsband og innrøyka boogierockere til nettmøte på Dagbladet.no.

SVARER PÅ DINE SPØRSMÅL: Støynivået i Dagbladet.no-redaksjonen steg markant idet Backstreet-gutta kom med pils i en bærepose for å svare på lesernes spørsmål. Foto: PÅL NORDSETH
SVARER PÅ DINE SPØRSMÅL: Støynivået i Dagbladet.no-redaksjonen steg markant idet Backstreet-gutta kom med pils i en bærepose for å svare på lesernes spørsmål. Foto: PÅL NORDSETH Vis mer