Gir alt for Norge

BIRMINGHAM (Dagbladet): Gjennomkjøringene går bedre og bedre for Lars A. Fredriksen. - Nå mangler bare den siste tenningen - og den får jeg i kveld, sier han. Før finalen slapper han av og koser seg sammen med kona Trine-Lise.

I går gikk det slag i slag med to hektiske gjennomkjøringer i The National Indoor Arena. I tillegg har mediekjøret tettet seg til opp mot finalen - og seint i går gjorde BBCTV et intervju med Lars til et av sine mest populære ungdomsprogrammer. BBCs morgensending viste dessuten i går klipp fra Lars' pressekonferanse og minikonsert på puben onsdag kveld.

- BBC-teamet mener at Lars kommer til å vinne i kveld, sier manager Ole-Edvard Reitan.

I dag slapper Lars av og kuler'n helt på hotellrommet sammen med kona Trine-Lise. Hun kom til GP-byen seint torsdag kveld for å være hos Lars de siste viktige dagene.

Allergiplaget

I likhet med mange tusen nordmenn sliter Lars med allergiproblemer hver vår. Det går i første rekke ut over øynene og slimhinnene i nese og hals. Allergien slo ut i full blomst da han kom til England.

- Jeg tar kortison og spiser allergipiller for å holde plagene i sjakk. Heldigvis har det gått bedre utover i uka, og nå føler jeg meg bra, sier han til Dagbladet.

Engelskmennenes forkjærlighet for dype vegg-til-vegg-tepper har gitt Lars tøffe forhold å jobbe under. Teppene er som tidsinnstilte støvbomber for en allergiker.

- Teppene er ille - og de er overalt. Det er like før de legger tepper på do, ler han.

Trener

Norges GP-kandidat har trent og tatt det rolig hele uka.

- Jeg går ikke ut og fester når jeg er her for å gjøre en jobb, understreker han.

Men han legger ikke skjul på at han liker å ta seg et glass selv om han er personlig kristen. Kanskje blir det seiers-champagne i kveld?

Lars har i alle fall sørget for å klokke inn toppformen med trening hver dag før han stiller til dyst i konkurransen.

- Jeg går lange turer, og trener på hotellets tredemølle, forteller han.