Gir alt i kveld

I Junior-Grand Prix er alle vinnere, men favorittene etter de siste prøvene i går er Russland og Belgia. Og norske Malin har nervene under kontroll.

HASSELT (Dagbladet): -  Jeg er ikke redd eller nervøs, sier Malin Reitan, som lover å gi alt i kveld.

Det viktigste er å delta, ikke å vinne. Det er arrangørenes mantra. Men selv om man ikke ønske å fokusere for sterkt på konkurranseelementene, kan man likevel ikke stikke under en stol at MGP jr. er et tv-show som i kveld skal kåre én vinner.

Det hele er åpent, men belgiske Lindsay (11) og russiske Vladislav (10) er det mange som framholder som favoritter.

Malin tror på Lindsay

Men nederlandske Tess (14), latviske Kids 4 Rock og vår egen Malin Reitan (10) utmerket seg med sjarm og sangferdigheter.

Ja, for man kan ikke underslå at det var mye falsk sang på generalprøven i går kveld. Men så er det mye nerver med i bildet.

-  Jeg er veldig fornøyd, alt gikk som det skulle. Nesten. Jeg gjorde bare en liten feil håndbevegelse, men det var det ingen som så, sier Malin.

Hun er blitt bestevenn med den belgiske artisten Lindsay, og har henne som favoritt.

 SØT OG YNDIG:  Norske Malin Reitan og hennes dansere synger og sjarmerer i kveld på direkten for millioner av tv-seere verden over. 16 land deltar, men langt flere sender MGP jr-showet. Alle foto: Anders Grønneberg
SØT OG YNDIG: Norske Malin Reitan og hennes dansere synger og sjarmerer i kveld på direkten for millioner av tv-seere verden over. 16 land deltar, men langt flere sender MGP jr-showet. Alle foto: Anders Grønneberg Vis mer

Delegasjonsleder Tana Haugen fra NRK er imponert over Malin og hennes dansere.

-  De har nervene under kontroll og gjør en flott forestilling. Scenen er praktfull og lekker, sier Tana Haugen, som lover mye entusiasme fra salen i kveld fra den norske leiren.

Nadia som GP-Jostein

Dersom Belgia skulle vinne i kveld, får Norge en liten del av seieren. For en av belgiske Lindsays dansere er norsk. Rubi Risvold har norsk far og belgisk mor, og familien bor for tida i Belgia.

Den som skal kommentere showet for norske seere, er Nadia Hasnaoui.

I fjor var hun programleder i den europeiske MGP jr-finalen på Lillehammer sammen med Stian Barsnes Simonsen.

-  Nei, jeg skal ikke være MGP jrs svar på Jostein Pedersen. Han kan som kjent være veldig stygg i sine karakteristikker. Jeg skal bare være snill, sier Nadia Hasnaoui.

-  Jeg synes barna er så søte, så jeg får klump i halsen og må skjerpe meg så jeg ikke blir grøtet i stemmen.

Kveldens programledere er Maureen Louys og Marcel Vanthilt, som begge er velkjente tv-fjes i Belgia.

SJARMTROLL: Russiske Vladislav Krutskikh er - sammen med norske Malin - den yngste MGP jr-deltakeren, og et skikkelig sjarmtroll.