- Gir blanke i kritikken

LONDON: Popstjerne-prat i går: - Uansett hvor lenge dette varer, så opplever vi de beste øyeblikkene i våre liv nå. At eks-Stones Bill Wyman kritiserer oss, gir vi blanke i. Han får rocke fra gyngestolen sin.

Latter fra unge stemmer - ordene stammer fra Kym, Danny, Myleene, Noel og Suzanne. Tre jenter og to gutter fra fjernsynsgruppa Hear'Say. Disse fem ungdommene har øyeblikkets superpopularitet i Storbritannia. Siden de kom sammen for noen måneder tilbake har konseptet vist at publikum lar seg påvirke til å kjøpe plater.

Gruppas «Pure And Simple» er den mestselgende debutsingelen noensinne, og snart deiser albumet «Popstars» ned hos en tenåring nær deg. I Norge er samme pop-tv-gruppe også en brukbar suksess.

- Sammensatt

- Vi fikk en sjanse som vi tok vare på etter et hardt slit, og vi må være den mest demokratisk sammensatte popgruppa i verden. Vi speiler hele samfunnet når det gjelder interesser, musikkutdannelse, erfaring og bakgrunn, sier Myleene Klass, 22 år og allerede en etablert snakkemaskin. Hyggelig som de fire andre vi traff på et eksemplarisk hotell i Chelsea. I går.

- Dere selger mest singler og blir omtalt flest ganger per dag i media, hva tror dere det kommer av?

- Årsaken er at vi ikke kan skjule noe. Alle har visst hvem vi er siden vi ankom audition og etter tre måneder endte opp som gruppe. Vi har ingen maske, alt gikk på tv, sier Kym, tobarnsmor på 24 år. Nå litt stjerne i Hear'Say. Gruppa som også får skylda for det meste som er råttent innenfor platebransjen.

Mislikt av etablerte

Det mange glemmer, er at formelen - siden tidenes første poplåt - omtrent har vært den samme: finne talenter, skape et image og forsøksvis selge mest mulig plater.

- Det er mange etablerte artister som misliker oss fordi vi har avmystifisert hvordan spillet er, sier Danny.

- Den tidligere Stones-bassisten Bill Wyman hudfletter dere i dagens aviser?

- Har han ei ny plate ute eller er han ute på turné? spør Noel.

- Begge deler.

- Han har vel behov for publisitet, da. Han prøver jo å rocke fra gyngestolen i en alder av 64. Vi tar ikke kritikken så tungt, men vi mener alle det er noe bakstreversk av etablerte artister å rakke ned på oss. Vi jobber hardt hele tida for å bevise at vi faktisk kan noe, det samme som alle andre artister har måttet da de startet opp, sier Kym.

Hurra for Trondheim

- Dere var i vinter i Trondheim og spilte inn noen kutt, hvordan var det?

- Det var kaldt, og så var det den brune osten, da, smiler Myleene. Danny og Noel fortsetter.

- Det var lærerikt. Vi kom til Stargate-studio, der var de gjennomført profesjonelle.

  • Hear'Say no more, som det heter på trøndersk.
DAGENS POPSTJERNER: - Grunnen til at media og mange i platebransjen rakker ned på oss, er at vi framstår uten maske, sier medlemmene i designergruppa Hear'Say.