Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gir bort 550 000

I kveld blir et Bylarm-band rikere. Men hvorfor er ikke Heroes & Zeros, The Fernets og Adjagas nominert?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet): I to dager har ti musikere fartet rundt på de mange konsertscenene i Tromsø i jakt på en verdig vinner av Bylarmstipendet.

Vinneren får 100 000 kroner i kontanter og ulike varer og tjenester til en verdi av 450 000 kroner.

Drakamp i juryen

Torsdag kveld møtte Dagbladet to av juryens medlemmer, Karim Sayed (Salvatore, South Paw og eks BigBang) og Terje Vinterstø (Kaizers Orchestra og Skambankt), på Serena Maneesh-konsert.

- Dette er ikke enkelt, og uansett hvem vi gir pengene til, er det noen som kommer til å være misfornøyd og uenig.

- Det kommer til å bli drakamp innad i juryen også, sier Kaizer-Terje.

Juryen opplyser at det mange verdige vinnere blant de nominerte, og at det er langt fra opplagt hvem som får stipendet. Vinneren må være uetablert, må ha kvalitet, særpreg og ha gode forutsetninger for at stipendet gir et løft i karrieren.

Oversett av Bylarm

DELER UT PENGER: Terje Vinterstø og Karim Sayed sitter i juryen som skal dele ut 100 000 i kontanter og varer og tjenester til en verdi av 450 000 kroner. Foto: ANDERS GRØNNEBERG
DELER UT PENGER: Terje Vinterstø og Karim Sayed sitter i juryen som skal dele ut 100 000 i kontanter og varer og tjenester til en verdi av 450 000 kroner. Foto: ANDERS GRØNNEBERG Vis mer

De 15 nominerte er: Brut Boogaloo, Serena Maneesh, The Jessica Fletchers, Elvira Nikolaisen, Superfamily, Washington, Monomen, Animal Town, Grand Island, Animal Alpha, The Goo Men, The Cheaters, The Low Frequency In Stereo, Rockettothesky og Enslaved.

Juryen består av Mona Varpe (Homegroan, Nikkeby Lufthavn), Alexander Møklebust (Seigmen), Terje Vinterstø (Kaizers, Skambankt), Nasra Ali Omar, Håvard Rundberg, Carl Kristian Størmer (Turdus Musicus), Sveinung Sundli (eks Gåte), Øivind Cirka og Karim Sayed (Salvatore, South Paw, eks BigBang).

- Men hvorfor er Urørt-vinner Heroes & Zeros, friske The Fernets og den musikalske overraskelsen Adjagas ikke engang nominert?

- Det er en helt annen gruppe musikere som har foretatt nominasjonen  - og de har stått helt fritt, sier Runar Eggesvik i Bylarm.

Vinnerne offentliggjøres i kveld klokka 20.30. Dagbladet.no følger utdelingen av stipendet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!