Gir bort bok- millioner

Forfatter Jo Nesbø gir alle inntektene fra sin nye bok «Hodejegerne» til kampen mot analfabetisme blant barn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er jo egentlig ganske gjerrig, så her har Ålreit-Jo måttet overtale Gjerrig-Jo. Hvis jeg greier det bør andre også gjøre det, så kall det gjerne en oppfordring til andre som sliter med store overskudd, sier forfatteren.

I går skrev Dagbladet at et overslag viste at inntektene fra Nesbøs nye bok, «Hodejegerne», og den forrige kriminalromanen, «Snømannen», kan komme opp i så mye som 18,5 millioner kroner.

Stiftelse

Nå har han bestemt at alle inntektene fra «Hodejegerne» skal brukes til å forbedre barns lese- og skriveferdigheter.

- Pengene skal gå til en stiftelse som skal ha et veldedig formål, nemlig å dele ut en årlig pris. Stiftelsen skal hete «Harry Hole»-stiftelsen, og prisen, som skal hete «En ålreit fyr» eller «Ei ålreit dame», skal gå til en person som skal få dele ut prispengene videre.

Tidligere har Nesbø samarbeidet med Redd Barna. I fjor ga han inntektene fra salg av boka «Det hvite hotellet» til et prosjekt i regi av organisasjonen.

- Kravet til denne prisen er at den skal gå til barn som er i en situasjon hvor de ikke får opplæring i skriving og lesing. Dermed er det naturlig at den vil gå til land med høy analfabetisme. Absolutt alle inntekter fra dette - bokhandelsalg, paperback, bokklubb, lydbok og eventuelle film- eller teaterrettigheter - vil gå til stiftelsen, opplyser Nesbø.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer