Gir bort prispengene

Den omstridte Ibsenprisvinneren Peter Handke gir bort de 2, 5 millionene.

GIR PENGER TIL KOSOVO: Peter Handke sier i dag at han vil gi bort pengene fra Ibsenprisen blant annet til et svømmebasseng for barn i Kosovo.
GIR PENGER TIL KOSOVO: Peter Handke sier i dag at han vil gi bort pengene fra Ibsenprisen blant annet til et svømmebasseng for barn i Kosovo. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er NRK som melder at den omstridte Ibsenprisvinneren vil gi fra seg prispengene på 2,5 millioner. Han sier han vil gi noen av pengene til et svømmebasseng for barn i Kosovo, og takker nei til resten av summen.

- Han er berørt av hvordan han har blitt tatt imot, men han vil ikke si fra seg prisen. Prispengene vil Handke ikke bruke selv, men gi bort i gave til veldedighet. Han vil bygge et svømmebasseng til barn i Kosovo, mens resten lar han staten beholde, sier juryleder Per Boye Hansen til NRK.

Ikke snakket om politikk Handke holder nå sin tale i Teater Ibsens lokaler på Klosterøya i Skien, der han snakker om sitt forhold til Ibsen og hans meget kontroversielle rolle som forfatter med meget spesielle forbindelser i Europa. Han startet med å unnskylde seg fra scenen fordi han ønsker å holde takketalen på morsmålet tysk.

Han har ikke snakket om sitt forhold til politikk og det omstridte forholdet til Slobodan Milosevic.

- Nå i 2014, nesten 72 år gammel, er jeg her i Skien, Ibsens fødeby, hvor han vokste opp, for å motta den norske regjeringens - mot ønskene til en god del innbyggere- denne formidable teaterprisen oppkalt etter Henrik Ibsen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer