Gir deg oppskriften på «mårrabrød» og «bollemus»

- Det har blitt mye fliring.

SLÅR ET SLAG FOR HVERDAGSLUKSUS: Camilla Johansen mener det må være lov å kose seg midt i uka. Foto: Veronica Melå
SLÅR ET SLAG FOR HVERDAGSLUKSUS: Camilla Johansen mener det må være lov å kose seg midt i uka. Foto: Veronica MelåVis mer

(Dagbladet): - Det er så mye alvorlig i verden at jeg tror folk har behov for å flire litt, sier bakebokforfatteren til Dagbladet.

Camilla Johansen fra Harstad kom på andreplass i «Hele Norge baker» på TV3. Siden den gang har den tidligere blomsterdekoratøren realisert sin drøm om å starte bakeri, og gir nå ut bakeboka «Djævelsk godt».

Johansen sier at hun var inspirert av gamle tradisjons-oppskrifter, men ville lage en ny vri.

Brød med testosteron - Mange kokebøker er litt korrekte og seriøse så jeg tror folk synes dette er befriende, det har blitt mye fliring. Det har bare vært positive tilbakemeldinger, også fra «søringer», forteller Johansen, som tror folk fra sør i Norge tåler litt ramsalt humor fra nord.

Johansen klarte ikke smaken av havregrøt til frokost, og lagde dermed et frokostbrød med havre som et alternativ. Slik oppsto altså «mårrabrød».

- Havre inneholder dessuten testosteron som er bra for mannfolk, sier Johansen og ler.

Syndig hverdagsluksus Sunne havrebrød til tross, dette er en bakebok for den som vil unne seg noe godt i hverdagen. Hun bruker ekte, gammeldagse råvarer som smør og sukker i oppskriftene sine. Dette kaller hun «hverdagsluksus» og «syndig bakst».

Se oppskrift på Johansen boller.

- Det er ikke forbudt å la seg friste midt i uka hvis du føler for det, sier Johansen som selv kan få et plutselig «crush» på bringebær og lakris, for eksempel, og så bake noe med det som ingredienser.

Ungene lykkelig uvitende Johansen har tre barn, men har ikke planlagt å forklare dem hva «bollemus» og «mårrabrød» betyr ennå.

BOLLEMUS: Camilla Johansen fra Harstad er ute med bakeboka «Djævelsk godt» hvor en av oppskriftene kalles «Bollemus». Foto: Camilla Joahnsen
BOLLEMUS: Camilla Johansen fra Harstad er ute med bakeboka «Djævelsk godt» hvor en av oppskriftene kalles «Bollemus». Foto: Camilla Joahnsen Vis mer

- Jeg regner med at han på 14 år kanskje begynner å forstå hva det dreier seg om, sier Johansen.

Enkelt å bake Det skal være enkelt å bake oppskriftene i boka, om du er 10 eller 100, ifølge Johansen, som sier hun har som mål at det skal være artig.

Boka «Djævelsk godt» har Oslo-lansering imorgen torsdag 5 november på julevernissagen til regjerende verdensmester i blomsterdekorering, «Blomst af Hansen», ved Sankthanshaugen.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram