Gir E3 oss en «GT5»-dato?

Frister med en fersk E3-trailer fra bilsimulatoren.

||| PlayStation 3-bilsimulatoren «Gran Turismo 5» blir den store E3-veteranen i år.

Siden spillet først ble annonsert på E3 i 2006, har taksameteret ifølge spillregissør Kazunori Yamauchi passert 60 millioner utviklingsdollar og omfanget av bilsimulatoren har bare økt for hver måned.

Det ferdige «GT5» vil inneholde omtrent 1000 biler og minst 70 baner, fortalte Yamauchi i et intervju med Autoweek i fjor.

For øvrig samme intervju der han bekreftet at spillet til da hadde kostet 60 millioner dollar.

- Tatt i betraktning spillets størrelse og omfang, syns jeg det er en temmelig liten sum, sa Kazunori Yamauchi til Autoweek.


PS3-kjøring med 3D og Move? Spillet kan få en viktig rolle i Sonys 3D-spillsatsning, og allerede vet vi at «GT5» for første gang i serien vil inneholde skade på bilene. I tillegg har utvikleren Polyphony Digital inkludert WRC-, NASCAR- og Super GT-lisenser.

Det er ikke bare rykter om 3D-støtte som har lekket rundt «GT5» de siste ukene. MCV skrev i slutten av mai at det også kan bli lagt opp for en eller annen støtte for Sonys nye kontrollere, kalt Move.

Dette er de nye kontrollerne som minner om de du finner på Wii, og som sammen med 3D vil være et stort fokus for Sony under E3. Under GDC i San Francisco tidligere i år presenterte Sony disse kontrollerne og fortalte om noen av spillene som er under utvikling med Move-støtte.

E3 kommer til å gi oss ytterligere detaljer. Sist uke fikk PS3 en ny firmware-oppdatering som markerer at det nå er mulig å spille 3D med utvalgte titler — forutsatt at du har en TV som støtter slikt, da.

Kommer spillet i år? Overfor MCV ville ikke Sony kommentere Move- og 3D-ryktene i forhold til «Gran Turismo 5» på noen annen måte enn å si at E3 i juni «vil gi flere detaljer rundt GT5».

Det alle lurer på nå som E3 sparker i gang, er NÅR dette spillet blir lansert. Det antydes ikke noen dato i den ferske traileren du ser øverst i denne saken, men det er høyst sannsynlig at vi får vite mer om lanseringsplanene når Sony holder sin pressekonferanse i Los Angeles 15. juni.