Gir Eidsvåg i gave til svenskene

Fredrik Skavlan vil gi norske gjester i gave til svenskene, og nevner spesielt Bjørn Eidsvåg.

PREMIEREKLAR: Fredag er det premiere på Fredrik Skavlans nye svensk-norske talkshow. Han tror det får en forfriskende effekt at de utvider jaktmarkene i letingen etter gjester. Foto: Lars Eivind Bones.
PREMIEREKLAR: Fredag er det premiere på Fredrik Skavlans nye svensk-norske talkshow. Han tror det får en forfriskende effekt at de utvider jaktmarkene i letingen etter gjester. Foto: Lars Eivind Bones. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||STOCKHOLM (Dagbladet): —Vi har mange gaver å gi svenskene, sier programlederen, som fredag har premiere på talkshowet «Skavlan» både i Sverige og Norge.

Han er blitt overrasket over hvor få nordmenn svenskene vet hvem er, men tror det bare er en fordel for programmet.

—Det betyr at mange av de norske gjestene vil føles som ferskvare for svenske tv-seere og det er bra, sier Skavlan.

Eidsvåg
Han forteller at det i Sverige som i Norge er kommet kritikk for at de samme kjendisene går igjen i alle tv-program.

—Med vår svensk-norske samsending utvider vi jaktmarkene, og det tror jeg vil ha en forfriskende effekt. Mange gjester vil være helt ukjente for halvparten av seerne.

Bjørn Eidsvåg, som var en av hans favorittgjester i det norske talkshowet «Først & sist», trekkes fram som eksempel på en veldig kjent nordmann som ingen i Sverige vet hvem er.

—Han er et godt eksempel på en gjest som kommer til å gjøre inntrykk på svenskene, mener Skavlan.

Ari Behn
I premieren på den rene svenske utgaven av «Skavlan» hadde han Ari Behn som gjest. Der kom det fram så sterke beskyldninger mot statsviter Carl-Erik Grimstad at SVT måtte komme med en beklagelse.

—Jeg så programmet igjen for kort tid siden og synes det var et underholdende intervju. Vi burde forklart hele denne Grimstad-historien bedre, men det var underholdende, mener talkshowverten i dag.

Han kan også by på sterke navn i høstens premiere: Liv Ullmann, Jo Nesbø, Lena Endre, Alexander Rybak og den tidligere islandske statsministeren Geir Haarde kommer.

EN GAVE: - Bjørn Eidsvåg er et godt eksempel på en gjest som kommer til å gjøre inntrykk på svenskene, mener Fredrik Skavlan.
Foto: Berit Roald / SCANPIX
EN GAVE: - Bjørn Eidsvåg er et godt eksempel på en gjest som kommer til å gjøre inntrykk på svenskene, mener Fredrik Skavlan. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer

—Lykken er å få et ordentlig kjent navn, som er kjent i både i Norge og Sverige, men vi blir litt mindre dagsaktuelle enn før. Vi leser mindre Dagbladet og VG og prøver i stedet å skape vår egen dagsorden, sier Skavlan.

Stor arena
Hans svenske talkshow har hatt så stor suksess at han nylig vant tv-prisen Kristallen både for beste mannlige programleder og beste underholdningsprogram. Med samsending i Sverige og Norge får han en mye større arena enn før, trolig nær tre millioner seere.

—Da må vi ha selvtillit til å satse på egne saker.

—Hva blir annerledes fra sist vi så deg på norsk tv?

—Det er egentlig «Først & sist» dette også. Vi prøver å late som det er noe nytt, men det er det ikke, sier Skavlan og ler.

—I beste fall vil samsendingen gi oss en litt større himmel. Vi flytter ut av andedammen, men tar med oss noen ender.

Tv-pausen
Etter ni år med «Først & sist» på NRK fikk Skavlan en pause fra tv-skjermen før han i år dukket opp på SVT.

—Det var deilig å komme litt ut av loopen og bli mer en publikummer. Jeg fikk mer avstand til alt sammen, og da kruttrøyken la seg fikk jeg se hva som er viktig og ikke viktig.

—Hva er forskjellen på den Fredrik Skavlan norske tv-seere får se nå i forhold til i 2007?

—Kanskje bare at jeg er blitt eldre, altså, sier Fredrik Skavlan og hinter til sin mye medieomtalte laseroperasjon:

—Men jeg ser godt!

FAKTA

«Skavlan»

• Nytt talkshow, ledet av Fredrik Skavlan.

• Sendes på SVT og NRK, med premiere på fredag.

• Kan få nærmere tre millioner seere til sammen i Sverige og Norge.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer