HØY STEMNING: Kulturminister Anniken Huitfeldt hadde en overraskelse med seg da hun besøkte Dissimilis torsdag. Mathias Eckhoff (t.h.) og Dissimilis-grunnlegger Kai Zahl ble rørt av gaven. Foto: Tommy H. Brakstad / Dagbladet
HØY STEMNING: Kulturminister Anniken Huitfeldt hadde en overraskelse med seg da hun besøkte Dissimilis torsdag. Mathias Eckhoff (t.h.) og Dissimilis-grunnlegger Kai Zahl ble rørt av gaven. Foto: Tommy H. Brakstad / DagbladetVis mer

Gir etterlengtet pengeløft til Dissimilis

Men kulturministeren krevde at forbundet snudde underskudd til pluss før hun ville bidra med mer.

BÆRUM (Dagbladet): Det luktet nystekte vafler lang vei da Anniken Huitfeldt ankom øvingslokalet til Dissimilis torsdag kveld.

Besøket var ventet, men gaven kom overraskende. Kulturministeren øker bevilgningene til Dissimilis fra 2,3 millioner kroner til 3 millioner kroner. Mer enn forbundet hadde søkt om.

Lederen for Dissimilis ble overveldet.

- Dette betyr fantastisk mye. Nå er det mulig å drifte dette på en forsvarlig måte.  Dissimilis gjør på mange måter kulturskolenes arbeid. Nå er vi på mange måter likestilt, og får muligheter til å gjøre de tingene som så mange mennesker har jobbet for i så mange år, sier en glad og rørt Mathias Eckhoff.

- Dette kan bety mange spennende ting, fortsetter han til Dagbladet.

Bidrar til bedre opplæring Men på tross av gleden innrømmer Dissimilis-sjefen at det har vært en tøff kamp for å nå igjennom bli i kulturdepartementet.

- Det har på en måte vært litt gjenstridig. For oss handler dette om forutsigbarhet å kunne drifte Dissimilis på en god måte.

Instruktør og andre profesjonelle utøvere er en av utgiftspostene til forbundet.

Mye glede Kulturministeren har ved flere anledninger hatt glede av Dissimilis.

- Jeg har vært på øvingslokalet flere ganger og jeg har også fått med meg juleforestillingen, forteller hun til Dagbladet.

- Det er utrolig mye glede i Dissimelis. Unge og og voksne som viser pågangmot, derfor er det fint å få lov til å være med på å bygge opp dette, fortsetter hun.

Anniken Huitfeldt understreker at også Dissimelis skal være en del av kulturløftet til regjeringen.

Snudde skuta Det var ingen selvfølge at Dissimelis skulle få økt støtten. I fjor hadde forbundet et stort underskudd.

- I et møte i 2010 påpekte jeg at økt statsstøtte ikke skal brukes til å dekke underskudd. Så jeg ga dem beskjed om å snu skuta på økonomisk rett kjøl, før de kunne få økt statsstøtte. Og de gjorde de på en solid og skikkelig måte, understreker kulturministeren.

Det var tapte sponsorinntekter som sørget for de røde tallene til Dissimilis.

Ikke valgløfte Huitfeld utelukker ikke at det kan komme flere økonomiske løft til forbundet.

- Her er det mange unge og voksne som spiller musikk på et veldig høyt nivå. Det er mange musikalske talenter som det viktig for oss å støtte igjennom kulturløftet, sier hun.

- Dette er ikke valgløfter. Dette er penga på bordet, smiler hun.

For Kai Zahl var besøket ekstra stort. Han grunla Dissimilis.

- Vi har slitt mye. Derfor føles dette ekstra godt. Det er en stor dag for Dissimilis, sier han tydelig stolt.

TATT GODT I MOT: Anniken Huitfeldt ble møtt med blomster, sang og vafler torsdag kveld. Foto: Tommy H. Brakstad / Dagbladet
TATT GODT I MOT: Anniken Huitfeldt ble møtt med blomster, sang og vafler torsdag kveld. Foto: Tommy H. Brakstad / Dagbladet Vis mer