Gir gass med Gong

Per Ståle Lønning håper at kineseren Gong skal bli en kultfigur som løfter TV-showet «I kveld» til store ratinghøyder.

Gong, som er 41 år og aldri har vært på TV før, har to funksjoner i Lønnings nye fredagsshow med oppstart 2. februar:

  • Kinesisk frilansreporter.
  • Lønnings håndtlanger og butler i studio.

Driver en bule

Per Ståle Lønning føler seg bombesikker på at Gong blir en hit:

- Han har allerede intervjuet 17 norske kjendiser. En del av intervjuene er hysterisk morsomme. Gong har ikke bevisst forsøkt å lure noen, men en del av kjendisene tror åpenbart at de intervjues av kinesisk fjernsyn, sier Lønning.

Som røper at han og Gong har vært omgangsvenner i åtte år:

- Han driver en slags bule ved Grindbakken Senter i Holmenkollåsen. Jeg har vanket der i åtte år. Vi er ikke så mange som går dit, så jeg er blitt godt kjent med Gong. Jeg har lenge ventet på en anledning til å bruke ham på TV, sier Lønning.

Han tror det norske folk er klare for å se en blid og fornøyd innvandrer på TV:

- Gong kom til Norge for 12 år siden, og han stortrives, forteller Lønning.

Sterkt overvektig

Per Ståle Lønning har ledet sju aktualitets- eller underholdningsserier på NRK, TVNorge og TV2: «Kveldsåpent», «Antenne 10», «For Galleriet», «Klart Svar», «Lønning & Staff», «Lønning Direkte» og «Sentrum». Det utskjelte «For Galleriet» trakk ved én anledning hele 2,5 millioner seere.

- Blir «I kveld» ditt beste prosjekt?

- I alle fall det mest risikable. Dette kan gå til himmels eller deise i bakken, sier Lønning, som i tillegg til Gong stiller med en «sterkt overvektig 50-åring» som vokalist i husbandet.

- Vil miste seere

- Hans navn er Dag Maxwell Nilsen. Han har heller ikke vært på TV før. Maxwell skal synge slagere fra 60-, 70-, 80- og 90-tallet. Jeg håper han ikke driter seg ut, ler Lønning.

- Jeg tror vi kan slå fast at jeg vil merke svinn blant mine tradisjonelle seere. «I kveld» retter seg ikke akkurat mot Oslo vest. Faktisk tror jeg ungdom vil sette mest pris på programmet. Jeg har testet både Gong og Maxwell Nilsen ut, og de yngre falt for begge to, sier Lønning.

«Jurassic Park»

Ellers blir det kjente og ukjente gjester, alvor og skjemt i studio - og faste innslag med Harald Heide-Steen jr (60) og Lønnings gamle parhest Tor Erling Staff (67).

Ettersom Lønning sjøl er 50, blir gjennomsnittsalderen på de fem programskaperne hele 53,6 år. Ikke akkurat «U». Kanskje mer i retning «Jurassic Park».

- Du må ikke være 20 år for å få en 20-åring til å le. Og oppgaven til Staff, som jeg her ikke vil røpe, kunne ikke vært utført av en tenåring. Jeg er mye mer bekymret for at vi starter et kvarter inn i Fredrik Skavlans fredagsshow på NRK. Det blir tøft å hanskes med, sier Per Ståle Lønning.

Som likevel har som første mål å runde en halv million seere.

LØNNING OG GONG: Per Ståle Lønning tar med seg vennen og kneipeeieren Gong når han 2. februar går i studio 14 dager framover.