Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gir grafikk og synger om engler

I kveld synger Magne Furuholmen om de små englene under innsamlingsaksjonen «En ny hverdag» på TV 2.

Magne Furuholmen stiller sammen med profilerte musikere, skuespillere, politikere, idrettsutøvere og næringslivstopper opp for den storstilte innsamlingsaksjonen på TV 2 i kveld. Furuholmen har donert et av sine siste kunstverk, en grafikkserie på 12 arbeider, og skal i tillegg framføre en låt under aksjonen. Alt som kommer inn går til Røde Kors\' hjelpearbeid for dem som er rammet av flodbølgen i Asia.

Låt med håp

Låta «Little angels» er ikke skrevet for anledningen, men Magne Furuholmen synes den passer fint.-  Det er en trist låt, men det er en sang som har håp i seg, sier han, og fortsetter:

-  Det er mange som finner kreative måter å bidra på. Vi musikere og kunstnere har en takknemlig oppgave fordi vi kan synliggjøre våre bidrag lettere. Man må finne sin måte å bidra på. Målet er uansett å få inn mest mulig penger til Røde Kors slik at de får best mulige kår å jobbe under, sier Furuholmen.

Informasjonsansvarlig for aksjonen i TV 2, Cathrine Wergeland, forteller om et engasjement og en dugnadsånd helt utenom det vanlige.-  Så sant de kan, sier alle ja til å delta. Det er en enorm velvilje og vi opplever at alle gjør det de kan for å få dette på beina, sier hun.

Til sammen jobber 230 personer på spreng dag og natt for å komme i mål før programmet går på lufta i kveld klokka 20.00.

Programlederne Sarah Natasha Melbye og Nils Gunnar Lie skal under sendingen snakke med pårørende etter katastrofen. Det er dessuten klart at dronning Sonja blir en av en gjestene i studio.

Vil gi så det monner

I telefonpanelet sitter et tjuetall profilerte mennesker og tar imot pengestøtte, bud på Furuholmens kunstverk samt historier som kan deles med seerne. En av dem er skuespiller Pia Tjelta.-  Jeg synes det er en selvfølge å stille opp for å i hvert fall bidra med noe, sier hun.

Tjelta er overbevist om at nordmenn kommer til å gi så det virkelig monner.

Håp om mer engasjement

-  Den største utfordringen nå er å rekke alt produksjonsmessig. Jeg tror dette blir et fint og sterkt program, sier Sarah Natasha Melbye mens hun tar seg en pust i bakken under de hektiske forberedelsene.

Melbye har et håp om at engasjementet som har oppstått etter katastrofen vil bidra til at folk stiller opp og hjelper også når det skjer katastrofer av mindre omfang.

TV 2 har et team i Thailand, Indonesia og Sri Lanka som rapporterer under showet.

DELTAR: - TV-aksjoner har vist seg å være effektive. Nå er det om å gjøre å få inn mest mulig til Røde Kors, sier kunstner og musiker Magne Furuholmen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media