«Game of Thrones»-hint:

Gir hint om avslutningen på «Game of Thrones»:- Wow!

Den danske «Game of Thrones»-stjerna letter på sløret.

LETTER PÅ SLØRET: «Game of Thrones»-stjerna Nikolaj Coster-Waldau røper hva han tenker om avslutningen på HBO-serien. Foto: HBO
LETTER PÅ SLØRET: «Game of Thrones»-stjerna Nikolaj Coster-Waldau røper hva han tenker om avslutningen på HBO-serien. Foto: HBO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Staben bak «Game of Thrones» har vært svært hemmelighetsfulle om den åttende og siste sesongen som er ventet i 2019.

I mellomtida suger den ivrige fansen til seg alt av nye detaljer om suksess-serien.

Tidligere har Jonathan Quinlan, assisterende regissør, røpet detaljer om en massiv slåsscene på Instagram. Innlegget ble riktignok slettet umiddelbart.

Nå letter den danske skuespilleren Nikolaj Coster-Waldau (47) også på sløret. Han spiller rollen som Jamie Lannister i HBO-serien.

- De klarte det

I et nytt intervju, gjort under filmfestivalen i Cannes, gir skuespilleren uttrykk for at serien ender på best mulig vis.

Intervjuet har blitt gjengitt av det danske magasinet Soundvenue.

Reporteren spør om hvordan han tar det at serien nærmer seg slutten; om han er glad for det eller ikke. Coster-Waldau svarer at han kommer til å savne kollegaene og byen Belfast, der deler av serien er spilt inn.

Deretter går han inn på manuset:

- Jeg vet at vi slutter på riktig måte, og at serien slutter på sine egne premisser.

- Da jeg leste manuset for den siste sesongen, så tenkte jeg «Wow, de klarte det!». Det er én historie fra sesong en til åtte, og det gir mening.

SISTE EPISODE: Her er en sniktitt på finalen av «Game of Thrones» sesong 7. Video: HBO Vis mer

- Selvdestruerende manus

Det har tidligere versert rykter om at skuespillerne får utlevert øretelefoner i stedet for nedskrevne manus med replikker.

Coster-Waldau vrir om på teorien. Han sier at det finnes digitale manus som selvdestruerer når skuespillerne har pugget replikkene.

- De er veldig, veldig strenge. Det har nådd nye høyder i år. Vi får manuset og vi har dem bare digitalt - og når vi har gjort scenen, så forsvinner de bare. Det er som i «Mission: Impossible», forklarer han, muligens med en dose dansk humor.

Røpet hemmelighet

Før en ny sesong av «Game of Thrones» kommer ut, blir skuespillerne trent til å avdekke så lite som mulig av handlinga i møte med presse. Men en sjelden gang går det derimot galt.

Gemma Whelan (37) som spiller Yara Greyjoy i tv-serien, har tidligere uttalt til Dagbladet at hun har tråkket i salaten.

RØPTE HEMMELIGHET: Gemma Whelan avslørte en av karakterenes endelikt framfor hundrevis av kjernefans, som ikke hadde sett den aktuelle episoden. Foto: HBO
RØPTE HEMMELIGHET: Gemma Whelan avslørte en av karakterenes endelikt framfor hundrevis av kjernefans, som ikke hadde sett den aktuelle episoden. Foto: HBO Vis mer

- Jeg ødela Joffrey-mordet for 200 personer under et sånt Comic-Con-arrangement, sa hun og fortsatte:

- Jeg ble spurt om hvilken figur jeg helst ville se drept. Mens jeg tenkte meg om, var det noen som ropte: «Joffrey!». «Han er jo blitt kverket for lengst,» svarte jeg.

«Neeeiii!» kom det fra fansen i rommet, som ikke hadde sett det skje ennå.

Whelans fortalte videre at fansen som regel foretrekker å bli holdt i mørket, selv om spekulasjonene går høyt i bloggsfæren om hvor historien bærer.

- Jeg tror ikke folk vil ha «spoilers». Jeg tror de helst vil vente og finne ut av tingene på egen hånd. Det finnes bare en liten gruppe som prøver å skaffe seg et forsprang, og noen ytterst få som liker å stikke kjepper i hjulene for andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer