Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Gir liv til Tøfflus

Bjarne Betjent har tatt juleferie, men i kveld snurrer Tøfflus film i Skomakergata igjen. Faren til begge er Åsmund Huser, som i snart 20 år har levd av å stikke handa si i votter på tv.


DOKKEFAR: Åsmund Huser har en stor dokkefamilie.

Første gang Tøfflus tagg kruspersille var i 1979. I år sendes «Jul i Skomakergata» for sjette gang. Frilanser Huser (48) fra Stomperudbygda Sørum er glad det er noe som heter reprisehonorar.
- Jeg håper Tøfflus vil sørge for juledrammen på gamlehjemmet. Han ga meg i hvert fall råd til å kjøpe utstyr og sette opp et program jeg kunne reise ut med , sier direktøren i Unge Husers Dukketeater.
Huser hadde jobbet ved Oslo Nyes dokketeater i fire år, men hadde også prøvd seg som både dreng og tømmerfløter da han fikk spørsmål fra NRK om han kunne være Tøfflus.
Og det kom flere telefoner. Huser var Raffen i over 150 programmer fra «Portveien 2», der han også dukket opp som kenguruen Postburu. Andre Huser-figurer er Smitt og Smule, Elefanten Ellen, Tueladden, Bokormen, Rotta Rudolf og Kontrabasskongen. Siden 1990 har han vært Bjarne Betjent på «Sesam stasjon».
«Jul i Skomakergata» er blitt en klassiker. Tøfflus er blitt så ettertraktet at Huser må holde igjen.
- Jeg passer litt på'n, for jeg vil ikke at han skal farte rundt på egen såle. Det er ikke bare å stikke handa si inni og begynne å vifte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media