Ny direktør ved Nasjonalmuseet:

- Gir meg ikke før kunst diskuteres ved middagsbordet

Ny direktør for Nasjonalmuseet, Karin Hindsbo, ber fjellene passe seg, for snart skal kunsten ta oppmerksomheten. 

RETT KVINNE: Karin Hindsbo blir ny direktør ved Nasjonalmuseet. Styrelederen Linda Bernander Silseth sier hun vil være rett kvinne til å lede Nasjonalmuseet inn i en avgjørende epoke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
RETT KVINNE: Karin Hindsbo blir ny direktør ved Nasjonalmuseet. Styrelederen Linda Bernander Silseth sier hun vil være rett kvinne til å lede Nasjonalmuseet inn i en avgjørende epoke. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg er svært ydmyk over oppgaven jeg har fått i hendene her. Det er en historisk satsing på kunst, og det nye museet vil bli det største kunstmuseet i hele Norden. Jeg tror det ligger potensial her til å ta kunsten til nye høyder!, sier Karin Hindsbo, mens stemmekraften stiger og til slutt ender i et lite jubelrop.

Mandag ble det klart at det er hun som blir den nye direktøren ved Nasjonalmuseet. Den danske kunsthistorikeren Karin Hindsbo er i dag direktør ved Kode Kunstmuseene i Bergen. Hun har tidligere vært direktør ved Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand, og har ledet Kunsthallen i Aarhus. 1. juni tar hun over etter Audun Eckhoff, og er ansatt på åremål i seks år.

- Disse flotte fjellene her i landet kan bare passe seg, for her kommer kunsten, sier Hindsbo.

Første som gratulerte

Nasjonalmuseet lyste ut ny åremålstilling som direktør ved museet 11. november, og det var knyttet stor spenning til hvem som fikk jobben. Det var Nasjonalmuseet som først kontaktet Hindsbo om stillingen, før hun sendte inn søknad før fristen 31. januar.

Det kom inn 13 søknader til stillingen, blant annet fra nåværende leder Audun Eckhoff, Knut Ljøgodt, tidligere direktør ved Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø, og den kontroversielle samtidskunstneren Morten Viskum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer