KOMMENTARER

Musikk-kommentaren.

Gir norske musikkdokumentarer en ny dimensjon

Karpe Diem griper kinodagen.

«Adjø Montebello»: Det ligger an til kinosuksess for Chirag Rashmikant Patel og Diem Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid i Karpe Diem. Foto: Little Big Sister
«Adjø Montebello»: Det ligger an til kinosuksess for Chirag Rashmikant Patel og Diem Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid i Karpe Diem. Foto: Little Big Sister Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Fire dager i desember. Det var utgangspunktet da Karpe Diem slapp nyheten om «Adjø Montebello». I regi av Thea Hvistendahl ble den lansert som en nyskapende sjangerhybrid i krysningspunktet dokumentar, konsertfilm og spillefilm. Allerede første døgnet var forhåndssalget 10 000 billetter.

- Sannsynligheten for at et slikt filmprosjekt skal klare å trekke publikum på kino over flere uker, og ikke minst, lykkes i å få kinooppsetninger over hele landet, er ikke veldig stor. Derfor var det avgjørende å tenke helt annerledes, sier Euforias Vibeke Skistad til Rushprint.

Alt tyder på at dette grepet har vært vellykket. Filmen settes opp på rundt 150 kinoer over hele landet, og den korte visningsperioden har fått duoens mange dedikerte fans til å være raske i avtrekkeren.

Tommy Gulliksens dokumentar om frontfiguren i Raga Rockers, Michael Krohn hadde premiere tidlig i november. «Når knoklene blir til gele» er også en utradisjonell dokumentar, der det brukes korte sekvenser med animasjon for å bryte opp samtalestrekkene.

Som med «Adjø Montebello» er det satset på et visst antall eksklusive visninger, men spredt over et lengre tidsrom. Det er enkeltvisninger på blant annet Kunstnernes Hus og Rockefeller i tillegg til vanlige kinoer – noen med Michael Krohn til stede. På forhånd var det tatt et bevisst valg om å ikke gjøre avtaler med tv-kanaler eller andre distribusjonskanaler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer